Το τρένο σταμάτησε στην… Αγορά | «Μπλόκο» στις Χανιώτικες αποκριάτικες εκδηλώσεις

το-τρένο-σταμάτησε-στην-αγορά-μπλόκ-40195

trenakiΑπότομα έληξε η βόλτα με το τρενάκι χθες για αρκετά μικρά παιδιά που μεταμφιέστηκαν, μπήκαν στο τρενάκι, οι βόλτες όμως που έκαναν σταμάτησαν άδοξα μετά από λίγο  στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η Αστυνομία , σταμάτησε το τρενάκι γιατί όπως αποδείχτηκε ο οδηγός δεν είχε μαζί του, την άδεια κυκλοφορίας και την ασφάλεια του οχήματος.

Η Αστυνομία ζήτησε από τους επιβαίνοντες να κατέβουν από το όχημα, ενώ το τρενάκι ακινητοποιήθηκε. Όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα το πρωί στο SUPER FM 89.6 ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Χίνος «αρχικά θα σχολιάσω το θετικό της υπόθεσης.

 

dvste xromaΉταν η πρώτη φορά που στα Χανιά καταφέραμε και συνεργαστήκαμε πολλοί Φορείς μαζί και όπως αποδείχτηκε αυτό το εκτίμησαν οι πολίτες, το αναγνώρισαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά. Η εκδήλωση, έγινε μία ημέρα που δεν είχε κίνηση το κέντρο της πόλης.

Υπάρχει η μουντάδα των ημερών και η μόνη χαρούμενη νότα, ήταν το τρενάκι γεμάτο με μικρά παιδάκια και μεγάλους, το οποίο γυρνούσε γύρω από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα αλάρμ και το κουδουνάκι και έδωσε μία πολύ καλή νότα στο να αλλάξει η ψυχολογία μας και κυρίως να χαρούν τα παιδιά.

trenaki 2

Ενημερώθηκα λοιπόν και εγώ κάποια στιγμή ότι η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το τρενάκι στις 22:00 το βράδυ έξω από την Δημοτική αγορά.

Ζήτησαν από τον οδηγό την ασφάλεια του τρένου και την έγκριση που πρέπει να έχει πάρει από την Περιφέρεια. Ο οδηγός δεν κρατούσε την ασφάλεια του οχήματος μαζί του, γιατί δεν το θεώρησε σκόπιμο, καθώς συμμετείχε εθελοντικά στην εκδήλωση.

Τελικά του πήραν τις πινακίδες και εκεί σταμάτησε η εκδήλωση. Προσωπικά  πιστεύω ότι η αστυνομία δεν το έκανε με κακή πρόθεση, απλώς θεωρώ ότι κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια και δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους. Είναι ανταγωνιστές ελεύθερων επαγγελματιών, φταίμε εμείς, είναι πολιτική αντιπαράθεση, ότι και να είναι πάντως ήταν σε μία πάρα πολύ λάθος στιγμή.

Ο οδηγός, είχε δίπλωμα τρίτης κατηγορίας γιατί κάνει αυτή την δουλειά πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση. Εμείς καταδικάζουμε το συμβάν από όπου και αν προέκυψε γιατί δεν μπορείς να έρχεσαι σε αντιπαράθεση για προσωπικά, επαγγελματικά ή πολιτικά συμφέροντα, τιμωρώντας τους συμπολίτες σου. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα».

trenaki

Ο κ. Χίνος υποστήριξε πως, «τα τρενάκια είναι νόμιμα οχήματα, τα οποία έχουν πινακίδες, περνάνε από ΚΤΕΟ, σε όλη την Ευρώπη κυκλοφορούν τρενάκια, είναι φτιαγμένα για παιδιά, πληρούν όλες τις προδιαγραφές, δεν είναι τρακτέρ.

Σήμερα Παρασκευή, έχουμε προγραμματίσει άλλη μία εκδήλωση στο κέντρο της πόλης με κέρασμα για τους πολίτες. Δεν το κάνουμε για εμπορικούς ή άλλους  λόγους, το κάνουμε για να διασκεδάσει λίγο ο κόσμος και να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook