Τι θα γίνει την Τρίτη που ανοίγουν οι τράπεζες στην Ελλάδα ;

τι-θα-γίνει-την-τρίτη-που-ανοίγουν-οι-τρ-40733

Εμφανής η προσπάθεια του Γ. Στουρνάρα μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείου  Οικονομικών πριν από λίγο, να καθησυχάσει για τις καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες. Αυτό προσπάθησε να πετύχει με τη δήλωσή που έκανε πριν από λίγο στο Υπουργείο  Οικονομικών.

Το μόνο καλό στην υπόθεση είναι ότι μέχρι την Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες μεσολαβούν δυο ολόκληρες μέρες που είναι αργία.

Την Τρίτη το πρωί όμως θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα; Ή θα μαζευτούν έξω από τις τράπεζες καταθέτες που θα θέλουν τα χρήματά τους;

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του μετά την κρίσιμη σύσκεψη τόνισε ότι η παραπάνω συμφωνία «διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν καταθέσεις σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι η διάσωση της Κύπρου δεν επιβαρύνει το ελληνικό χρέος.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα μεταφερθούν σε υφιστάμενο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η τράπεζα της Ελλάδος θα διερευνήσει το ενδιαφέρον, των ελληνικών τραπεζών για να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Από την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποκλείονται και ξένοι τραπεζικοί ομίλοι. Στην περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα εξετασθεί και θα επιλέγει η πιο συμφέρουσα λύση.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν εκφράζουν καμία απολύτως ανησυχία για ενδεχόμενες αρνητικές επιδράσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από την απόφαση για επιβολή τέλους στις καταθέσεις στην Κύπρο ούτε φυσικά για ενδεχόμενο αναλήψεων και εκροών. Αντίθετα μάλιστα επισημαίνουν ότι οποίος εμπιστεύτηκε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν έβγαλαν τις καταθέσεις τους εκτός βγήκαν κερδισμένοι.

Στην Ελλάδα διαθέτουν σήμερα παρουσία τρεις κυπριακές τράπεζες, η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή τράπεζα και ή ελληνική με περισσότερα από 300 καταστήματα και 5000 περίπου υπαλλήλους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook