Την στάθμευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα Χανιά ζητά από τον Δένδια ο Βουλγαράκης

την-στάθμευση-πυροσβεστικού-ελικοπτ-35456

pirosvestiko elikopteroΤην ανάγκη εγκατάστασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου, στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2013, ζητά με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια ο Αντιπεριφερειάχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής, «σύμφωνα με το Π.Δ. 575/1980 «περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων σε πυρκαγιές περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων, ως επικίνδυνων», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανήκει στην Α κατηγορία, λόγω της μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνει η χοντρή και λεπτή καύσιμη ύλη, της μεγάλης διάρκειας των ξηροθερμικών μηνών (Απρίλιος-Οκτώβριος), καθώς και των βορειοδυτικών ανέμων που επικρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή».

Ο κ. Βουλγαράκης, τονίζει ακόμη ότι, «στις δασικές περιοχές των Χανίων δεν υπάρχουν σχεδιασμένες αντιπυρικές ζώνες, αλλά το ρόλο τους παίζει το δασικό οδικό δίκτυο, το οποίο έχει μικρό πλάτος και βρίσκεται σε κακή κατάσταση».

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, επισημαίνει την ύπαρξη του ιδιαίτερα ευαίσθητου Εθνικού Δρυμού, καθώς και δεκαπέντε περιοχών που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο NATURA 2000, οι οποίες καταλαμβάνουν το 45% της έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Παράλληλα στην επιστολή, σημειώνεται το γεγονός ότι,» το ελικόπτερο, το οποίο, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανόταν στο δυναμικό της αντιπυρικής προστασίας των Χανίων, καλύπτει όχι μόνο τις ανάγκες  της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μίας εξίσου ιδιαίτερα επικίνδυνης περιοχής».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook