Συνέντευξη – εξομολόγηση από τη φυλακή | Η Βίκυ μιλάει για τον Ακη, την υγεία της και το παιδί της

συνέντευξη-εξομολόγηση-από-τη-φυλακ-63059

stamathΗ σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από τις 27 Απριλίου του 2012, δεν έχει καμία σχέση πια με την εικόνα της γυναίκας με τα ακριβά γούστα και τις χλιδάτες απαιτήσεις, όπως προέκυψε και προβλήθηκε μέσα από τα έγγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας, που αφορούσε την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την οποία δικάζεται μαζί με τον σύζυγό της και 17 ακόμη συγκατηγορούμενους.

Ο ξαφνικός αποχωρισμός από τον γιο της επί 13 μήνες τώρα και «ο ενταφιασμός της στο κολαστήριο του Κορυδαλλού»,όπως χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της, την έχουν συντρίψει ψυχολογικά και σωματικά, επιδεινώνοντας μάλιστα ένα πρόβλημα υγείας, που προϋπήρχε, αλλά βρισκόταν υπό έλεγχο πριν να συμβούν όλα αυτά…

Στην αρχή είχα πολύ θυμό με τον Ακη τώρα πια όχι

Ο γιος μου είναι το οξυγόνο μου, δηλώνει δακρυσμένη.

Υποφέρει που το στερήθηκε ξαφνικά και βάναυσα και θυμάται την ημέρα που συνέλαβαν τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11 Απριλίου του 2012:

«Ο μικρός κοιμόταν. Ξύπνησε και είδε κόσμο, άκουσε φωνές. Είδε να παίρνουν τον πατέρα του. Δεν ξέρω εάν κατάλαβε, αλλά μου είπε μία φράση, που με έκανε ράκος, γιατί δείχνει πώς το βίωσε. Μου είπε ‘μανούλα σε παρακαλώ μην πεθάνεις ποτέ’».

Με συντριβή για το τι βίωσε ο γιος της, που βρέθηκε ξαφνικά, από το άνετο και αποστειρωμένο περιβάλλον του νεοκλασικού σπιτιού της Αρεοπαγίτου, όπου «ο μπαμπάς Ακης, φεύγοντας το πρωί για το γραφείο, τον παρέδιδε στη δασκάλα και η μαμά Βίκυ τον έπαιρνε το μεσημέρι από το σχολικό», μόνος του, ανήμπορος σε ένα χωριό με τους ηλικιωμένους παππούδες του, στο επίκεντρο μίας σκληρής και κακής πραγματικότητας για την οποία το ίδιο δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη.

«Είχα υποτιμήσει το παιδί μου, γιατί πίστευα ότι, λόγω ηλικίας, δεν είχε αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση και είχε βολευτεί στην εικονική κατάσταση, που του παρουσίαζα.

Πίστευα στην αρχή ότι δεν γνώριζε τον τόπο που συναντούσε τη μητέρα του, όταν ερχόταν στη φυλακή. Του λέγαμε ότι είναι το αεροδρόμιο και μετά το νοσοκομείο. Με συνέτριψε όμως το γεγονός που και τηλεφωνικά αλλά και διά ζώσης εισέπραξα από ερωτήσεις και απορίες-αποκαλύψεις του για το πού πραγματικά βρισκόμουν».

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου περνάει πολλές ώρες της ημέρας στη φυλακή, ζωγραφίζοντας για τον γιο της. Έτσι ανακάλυψε και ένα κρυμμένο ταλέντο της.

Στο μυαλό της και στην ψυχή της υπάρχει έντονα ο σύζυγός της, Ακης.

«Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και εξακολουθώ να παραμένω αφοσιωμένη σε εκείνον, που είναι η ζωή μου. Για μένα η σχέση μας μετράει από τότε. Για εκείνον δεν ξέρω εάν ήταν έτσι, αλλά για μένα η σχέση μας μετράει από τότε».

Δεν κρύβει ότι «στην αρχή, όταν ξέσπασε η υπόθεση είχα πολύ θυμό μαζί του. Ομως τώρα όχι πια».

Θεωρεί ότι πληρώνει για πράγματα που δεν έφταιξε και που δεν γνώριζε και πιστεύει ότι δεν ήταν η μοναδική κοπέλα από φτωχή οικογένεια που παντρεύτηκε έναν ευκατάστατο άνδρα…

Από την αρχή που ξέσπασε η υπόθεση, η Βίκυ Τσοχατζοπούλου επικαλέστηκε λόγους υγείας, για να αποφυλακιστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Τελευταία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για ένα πρόβλημα που προϋπήρχε και προέκυψε από τη λήψη ορμονών, προκειμένου να αποκτήσει παιδί. Ανέβηκε Γολγοθά, λέει, για να γίνει μητέρα.

Το πρόβλημα υγείας, που βρισκόταν υπό έλεγχο, επιδεινώθηκε στη φυλακή και πρέπει να το αντιμετωπίσει επειδή «η υγεία είναι πολύτιμο αγαθό για το ανήλικο τέκνο της». Για τη σύζυγο του πρώην υπουργού η προφυλάκισή της ήταν «ο ενταφιασμός της στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού».

«Δεν οφείλεται σε δικές μου πράξεις, αλλά στους συκοφάντες και στους διαβολείς μου, οι οποίοι διέθεταν επηρεασμό και εξουσία. H σημερινή μου κατάσταση δεν οφείλεται σε πράξεις μου, οι οποίες είναι απόλυτα διαυγείς. Δεν προκύπτει από δικές μου πράξεις, οι οποίες ήταν ευθείες και κρυστάλλινες. Πολιτικά, ηθικά, νομικά εγκληματική η επιλογή τους να με κατηγορήσουν»…

«Δεν δέχομαι την οικογενειακή ευθύνη», λέει. «Θέλω την εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλω χάρες. Το σπίτι αγοράστηκε με δάνειο στο όνομα μου.

Αν έχω εγώ ευθύνη γι’ αυτό, γιατί δεν έχει και ο υπάλληλος της τράπεζας, που το ενέκρινε. Μου έδωσαν αυτό το δάνειο, επειδή υπήρχε δίπλα μου ένα πρόσωπο με κύρος… Θα έπαιρνα εγώ ποτέ τέτοιο δάνειο, ως Βίκυ Σταμάτη; Γιατί δεν έπαιρνα και πριν;» διερωτάται.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας πιστεύει ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί.

Όπως εξηγεί: «Το κατηγορητήριο έχει στο μεγαλύτερο μέρος του καταρρεύσει και θα καταρρεύσει ολόκληρο, μετά από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο μάρτυρας Μαϊτός μέσα στην εβδομάδα. Ομως ανεξαρτήτως της κατάρρευσης της κατηγορίας για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο της ένστασης για τον λογαριασμό στην ελβετική CBS, με ικανοποιεί η αθώωσή της γι’ αυτή την κατηγορία, που είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μου προκαλεί εντύπωση γιατί κανένας στο στάδιο της ανακρίσεως δεν έκανε αυτή την έρευνα που έκανε το δικηγορικό μας γραφείο, οπότε θα κατέρρεε η κατ’ επάγγελμα νομιμοποίηση και θα γινόταν απλή, που δεν επιτρέπει προφυλάκιση. Κατόπιν αυτού μπορούμε να περιμένουμε ότι θα γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που υποβάλλουμε.

πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook