Συγκλονιστική συνέντευξη Πρωτόπαπα: Στην Αθήνα με ενοχλεί η έλλειψη σεβασμού στους δρόμους και στην οδήγηση!

συγκλονιστική-συνέντευξη-πρωτόπαπα-41926

tomas2
Μερικά χρόνια πριν ο Τόμας Πρωτόπαπας, όταν ξεκινούσε την καριέρα του στο χώρο της τηλεόρασης, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο tuned.gr και είχε μιλήσει για το τι τον ενοχλεί στην Αθήνα, αλλά και για τους γονείς του…

Έχοντας ζήσει και στο εξωτερικό, πες μας κάτι που σε ενοχλεί στην Αθήνα…

Δεν θα σου πω για πράγματα που δεν αλλάζουν, όπως π.χ η κίνηση ή η έλλειψη θέσεων parking. Θα σου πω κάτι που με στεναχωρεί και με προβληματίζει και είναι στο χέρι του καθενός μας να αλλάξει. Αυτό που με τρελαίνει είναι η έλλειψη υποδομών και κυρίως ΣΕΒΑΣΜΟΥ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Από τα χιλιάδες φανάρια, πόσα έχουν το ειδικό ακουστικό σύστημα για τους τυφλούς? Πόσα καρτοτηλέφωνα έχεις δει που να είναι πιο χαμηλά ώστε να έχουν πρόσβαση τα άτομα με καροτσάκια ? Πόσες φορές έχεις δει παρκαρισμένα αμάξια σε θέσεις αναπήρων η στον δρόμο στις διαβάσεις ? Μια βόλτα να πας στο κέντρο θα δεις μαγαζάτορες που έχουν βάλει ζαρντινιέρες στα ανάγλυφα πλακάκια που είναι να βοηθάνε τους τυφλούς! Που είναι η πολιτεία να τους βάλει στην θέση τους, να τους μάθει να σέβονται έστω και με πρόστιμα ?

Για τους γονείς του…

Οι γονείς μου πάντα ήθελαν να μπορώ να τα βγάζω πέρα μόνος μου και να μην έχω ανάγκη κανέναν. Έτσι είχα από μικρός πολλές ελευθερίες και με έβαζαν να παίρνω αποφάσεις στα θέματα που αφορούσαν εμένα, σε ένα λογικό πλαίσιο εννοείται. Δεν μεγάλωσα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Παράδειγμα όταν ήμουν μικρός με πήγαινε ο πατέρας μου στην ομόνοια και μου έδειχνε τους χρήστες που τρυπιόντουσαν και που ήταν σε άθλια κατάσταση και μου έλεγε « Όπως βλέπεις, τα ναρκωτικά δεν είναι μαγκιά ούτε λύση στα προβλήματα.» Έτσι έχοντας σκληρές εικόνες μεγαλώνοντας δεν έπεσα στην παγίδα που δυστυχώς πέφτουν αρκετά νέα παιδιά ότι τα ναρκωτικά είναι trendy, γιατί έχοντας δει που καταλήγει αυτό το μονοπάτι μπόρεσα να το αποφύγω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook