Στο στόχαστρο των Γάλλων η ΑΝΕΚ!

στο-στόχαστρο-των-γάλλων-η-ανεκ-45492

anek_lines_ploioΣτο στόχαστρο και των πέντε συνδικάτων της μασσαλιώτικης ναυτιλιακής δημόσιας εταιρείας «Μασσαλία-Κορσική», γνωστής ως SNCM, έχει βρεθεί το ελληνικό επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», της εταιρείας ΑΝΕΚ-Lines.

 Με κοινή απόφαση των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν αύριο Τρίτη σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη ναύλωση από την SNCM, του εν λόγω ελληνικού σκάφους, το οποίο προβλέπεται να αντικαταστήσει το γαλλικό «L’ ile de Beaute», για να εξυπηρετήσει, από την άνοιξη, τα δρομολόγια ανάμεσα σε Μασσαλία, Κορσική και Τυνησία. Οι εργαζόμενοι της SNCM αντιδρούν, γιατί το «Ελ. Βενιζέλος» πρόκειται να διατηρήσει το ελληνικό πλήρωμα, μειώνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας για τους Γάλλους.

Την κινητοποίηση των συνδικαλιστών συνέδραμε με τις τελευταίες του δηλώσεις και ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ, ο οποίος κάλεσε την SNCM να εξασφαλίσει τις θέσεις απασχόλησης των Γάλλων ναυτικών, κρίνοντας «απαράδεκτη» την απόφαση της γαλλικής εταιρείας να ναυλώσει «για μεγάλη διάρκεια» πλοία με ξένη σημαία.

 Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή συνάντηση που έχει στη Μασσαλία με τους εκπροσώπους της εταιρείας και την αρμόδια «Επιτροπή Επίβλεψης».

Με την υπόθεση του «Ελ. Βενιζέλος» σχετίζεται και το φεριμπότ «Excelsior» που ανήκει στην ιταλική εταιρεία Grandi Navi Veloci. Ναυλώθηκε από τη SNCM για να αντικαταστήσει το «Ναπολεόν Μποναπάρτ» που είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προτιμούν το «Excelsior» στη θέση του «Ελ. Βενιζέλος» γιατί εγγράφηκε για να φέρει τη γαλλική σημαία, που σημαίνει ότι εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας για τους Γάλλους ναυτικούς. Με την απεργία και τη διαμαρτυρία που θα οργανωθεί έξω από το κτίριο της σύσκεψης με την «Επιτροπή Επίβλεψης», οι εργαζόμενοι επιδιώκουν να πεισθεί η διεύθυνση της SNCM να επανεξετάσει την πολιτική της.

Πηγή: Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook