Στον ανακριτή ο Κ. Βαξεβάνης

στον-ανακριτή-ο-κ-βαξεβάνης-3984

Έντονους κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα και όχι μόνο προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό «HOTDOC» εκδότης του οποίου είναι ο Κώστας Βαξεβάνης.

Η δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα εναντίον του δημοσιογράφου. Ήταν μία κίνηση η οποία σχολιάστηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από εκπροσώπους των κομμάτων καθώς – όπως υποστήριξε ο Κώστας Βαξεβάνης – πριν από μερικές μέρες τα ΝΕΑ είχαν δημοσιοποιήσει την λίστα με τις αμοιβές καλλιτεχνών αλλά δεν είχε κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο εκδότης του περιοδικού «HOTDOC» συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη αύριο ενώπιον του Αυτοφώρου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν στο σπίτι του όταν έφτασαν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν. «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε.»

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (twitter – facebook) πήραν φωτιά από τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης.

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμετέδωσαν την είδηση της σύλληψης του δημοσιογράφου και επέκριναν την στάση των πολιτικών που επί δύο χρόνια κρατούσαν κρυμμένη την λίστα Λαγκάρντ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν με ανακοινώσεις τους τον Κώστα Βαξεβάνη, όπως και το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ. έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό τους στο twitter.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook