Ρέθυμνο | Βρέθηκαν όπλα και αρχαία σε μεγάλη επιχείρηση

ρέθυμνο-βρέθηκαν-όπλα-και-αρχαία-σε-με-108208

astynomia-2Μία γιγαντιαία κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο φαίνεται να φέρνει στο προσκήνιο μία σοβαρή υπόθεση όπλων αλλά και μεγάλης ποσότητας αρχαίων αντικειμένων που ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, η καταμέτρηση των ευρημάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί μεγάλη ποσότητα όπλων και φυσιγγίων ακόμη και υποπολυβόλα.

Ενδεικτικό της «σιγής ασυρμάτου» που τηρούν οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου φαίνεται να είναι το γεγονός ότι έχουν βρεθεί και πάρα πολλά αρχαία αντικείμενα τα οποία εξετάζει από το πρωί αρχαιολόγος που έχει κληθεί να συνδράμει την αστυνομία.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έγινε η έφοδος φαίνεται να είναι ένας 57χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος ωστόσο ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι το οποίο είχε μετατρέψει κυριολεκτικά σε αποθήκη όπλων πυρομαχικών και αρχαίων αντικειμένων.

Όπως φαίνεται οι αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου οδηγήθηκαν στα ίχνη του μετά από πληροφορίες για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διακίνησης αρχαίων αντικειμένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα φαίνεται να εντοπίστηκαν μέσα στις προθήκες που βρίσκονταν στους χώρους του σπιτιού.

Ωστόσο τα περισσότερα αντικείμενα βρίσκονται συσκευασμένα σε ειδικά κουτιά τα οποία εξετάζονται παρουσία ειδικών.

 

Πηγή : neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook