Πόλεμος δηλώσεων …

πόλεμος-δηλώσεων-8186

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Δήμαρχος Χανίων και Δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκη σχετικά με το θέμα του Παλιού Νοσοκομείου. Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διάβασα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν τις οποίες εγώ τουλάχιστον δεν γνώριζα και τις οποίες ο κ. Δήμαρχος επιμελημένα απέκρυπτε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν ξέρω εάν ο κ. Σκουλάκης θεωρεί «αμάρτημα» ένας βουλευτής, πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος να ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου του, όμως δεν μπορώ να διανοηθώ πως ένα ερώτημα που σχετίζεται με μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ένα αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή μπορούν να υποκρύπτουν τα «φαντάσματα» τα οποία υπονοεί στις δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος.

Εκτός εάν τα «φαντάσματα» είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις όποιες «ανεπάρκειες» υπάρχουν στο θέμα.

Είναι γνωστό ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά με διαφορετικούς ρόλους. Παλαιότερα εγώ ήμουν Δήμαρχος και ο κ. Σκουλάκης βουλευτής. Τώρα, ο κ. Σκουλάκης είναι Δήμαρχος και εγώ βουλευτής. Υπάρχει πλήρες αρχείο με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Σκουλάκη την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος από τις οποίες προκύπτει και η στόχευση την οποία είχε.

Εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι, οι οποίοι για να βλάψουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ουσιαστικά βλάπτουν τον τόπο τους. Ας τους αναζητήσει ο κ. Σκουλάκης αλλού, και στο παρελθόν και στο παρόν.

Στόχος μου ήταν, είναι και θα είναι να βοηθήσω την πόλη και το Νομό και θα εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ την κοινοβουλευτική διαδικασία με βάση αυτόν το στόχο.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω την επίκαιρη ερώτησή μου η οποία θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα στη Βουλή με θέμα «Προοπτικές των ενταγμένων στο ΕΠΠΕΡΑΑ έργων –Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων».

Ο λόγος που υπέβαλα αυτή την επίκαιρη ερώτηση είναι να διασφαλίσω ότι το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα από το πρόγραμμα, αφού ο Πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε μας ενημέρωσε ότι λόγω υπερένταξης έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ υπάρχει κίνδυνος να απενταχθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 δις. ευρώ.

Και αυτό δεν είναι μια απλή πληροφορία, αλλά κάτι που συζητήθηκε σε τεχνική σύσκεψη στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook