Ποια Coco Chanel; Η Ντένη Μαρκορά και η Βάνα Δάγκα μας έμαθαν τι σημαίνει μόδα

ποια-coco-chanel-η-ντένη-μαρκορά-και-η-βάνα-δάγκα-97876

nteni

Οι 15 τηλεοπτικοί χαρακτήρες που δίδαξαν τι σημαίνει μόδα και στιλ

Η γραφή μου επιτέλους αποκτά λόγο ύπαρξης. Τόσα σήριαλ πέρασαν από τις οθόνες μας (για παλιά λέω), τόσες πρωταγωνίστριες έγιναν τα νέα sex symbols και τόσοι πρωταγωνιστές αποτέλεσαν το πάθος μας το αγιάτρευτο.

Όμως και λέω όμως, έδωσε κανείς την πρέπουσα σημασία στα style icons που ήρθαν έτσι απρόσμενα στη ζωή μας;

Έδωσε κανείς τη δέουσα προσοχή σε αυτές τις γυναίκες που μέσω του ρόλου τους άλλαξαν το στιλιστικό ρου της ιστορίας μας;

Αυτό το κείμενο αποτίει φόρο τιμής σε εκείνα τα κορίτσια, που στην προσωπική τους ζωή δεν ξέρω τι κάνουν και δε με αφορά, αλλά στην οθόνη μας παρέδωσαν μαθήματα.

Τι μαθήματα θα το ανακαλύψουμε μαζί, ακολουθώντας την αντίστροφη μέτρηση. Θα το κάνω έτσι για να κορυφωθεί η αγωνία, λέμε τώρα.

15. Μαρούσκα Μαλένγκα

 Η Καλλιόπη Ταχτσόγλου στους »Δύο Ξένους» ήταν η Μαρούσκα, η οικονόμος της Ντένης ή αλλιώς ο βράχος που ξεσπούσε τα νεύρα της. Γνωστή και ως μυρμηγκοφάγος της στέπας ή του Κρεμλίνου η αγαπημένη Μαρούσκα ήταν το κάτι άλλο.

Το στιλ της μοναδικό και το μαλλί της εξαίσιο. Συνήθως δεμένο σε χαλαρή κοτσίδα με ένα χοντρό κοκαλάκι το οποίο δεν το συγκρατούσε καλά και για αυτό ακολουθούσε φθίνουσα πορεία, πότε από τα αριστερά, πότε από τα δεξιά.

Κλαρωτά πουκάμισα, υπερμεγέθεις μάλλινες ζακέτες σε άσχετο πάντα χρώμα με τα υπόλοιπα ρούχα και βλέμμα απόγνωσης.

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Το floral και τα ovesized δε θα φορεθούν φέτος; Η »ντα γκασμπαζά» ήταν πολύ μπροστά.

14. Όλγα Μαρκάτου

Δε χρειάζονται συστάσεις για την Όλγα του «Dolce Vita». Η Μαρία Φωκά με χαρακτηριστικές τις πέρλες στο λαιμό και τη χολή που έσταζε όταν το Χριστινάκι ετοιμαζόταν να ξεπορτίσει είναι το πρότυπο των απανταχού γιαγιάδων ανά την Ελλάδα.

Κατάφερνε να έχει πάντα μαλλί κομμωτηρίου, το δράμα της δικής μου γιαγιάς και να είναι ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας. Ποιας μόδας; Της μόδας της τρίτης ηλικίας. Αυτές παιδί μου έχουν δικό τους στιλιστικό κώδικα επικοινωνίας που περιλαμβάνει αυστηρά φούστα-μπλούζα ή πουκάμισο.

Το must βέβαια είναι το καλσονάκι στο χρώμα του δέρματος. «Πετσί», δε βγαίνει από πάνω της. Πιστεύω πως σίγουρα θα κοιμόταν με αυτό. Λίγη πίεση στο πόδι, ρυθμίζει και την κυκλοφορία του αίματος. Κάθε γιαγιά τη λάτρεψε.

13 Αστροπελέκι

Δε θυμάστε τη Ρένια Λουϊζίδου στους «Απαράδεκτους»; Αν είναι ποτέ δυνατόν. Αν δεν υπήρχε το »Αστροπελέκι» αυτή η σειρά δε θα είχε κάνει πάταγο. Καλά, υπερβάλλω αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Μαλλί σγουρό, ατίθασο, παρανοϊκό πολλές φορές και κούνημα γοφών τύπου «ξεβίδωμα». Ήταν από τα πρώτα κορίτσια που ήταν αθώα, σέξι και trendy παράλληλα. Δεν υποτιμώ τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, αλλά η Ρένια από το Ελισάβετ όπως μας είχε πληροφορήσει, ήταν αθεράπευτα τσακπίνα.

Η μόδα της εποχής δε βοηθούσε και πολύ για να αναδειχθεί, αλλά άμα το ‘χει ο άνθρωπος, φωνάζει από μακριά.

Χαρακτηριστική η τούφα που προσπαθούσε να διασωθεί από τη ζούγκλα της περμανάντ. Πόσες κλαίνε που έκαναν τέτοιο μαλλί; Ώρα να έχουμε να σου πω εγώ ιστορίες από την »κάσκα».

Τι να μας πει η Τάμτα; Η Ρένια έκανε μαλλί «φούντα» από τότε.

12. Μελιώ Βίλλη

 Ποια είναι η Μελιώ; Ντροπή και όνειδος αγαπητοί μου. Ήταν είναι και θα είναι η μία, η μοναδική, η ανεπανάληπτη μη σου πω, Μιμή Ντενίση.

«Φρουροί της Αχαΐας» και η Μελιώ Βίλλη πιο glamorous πεθαίνεις. Γυρισμένο κεφάλι στο πλάι, βλέμμα απλανές, φωνή μπάσα και σκουλαρίκι 20 κιλά.

Πώς αλλιώς θα έβγαινε η Μιμή; Τι είναι καμιά τυχαία; Τους έκανε τη χάρη να πάει να παίξει, έπρεπε να είναι απαστράπτουσα.

Όλα τα έκανε με στιλ. Ακόμα και τη λιποθυμία της σε εκείνο το καναπεδάκι το μπεζ με τα λαχούρια.

Θα ξεχάσω εγώ το μπλε ρουά σακάκι και την πορτοκαλί φούστα; Δηλαδή όσοι έφτιαξαν την collection του οίκου Gucci για το καλοκαίρι του 2011 θες να μου πεις πως δεν είχαν δει Φρουρούς της Αχαίας; Το αποκλείω.

11. Βάνα Δάγκα

Η Άννα Κουρη στους  «Μεν και Δεν» ήταν αυτό που λέμε κλασάτη. Σε αυτή την κατηγορία γυναικών ταιριάζουν οι εκφράσεις: «Είναι του κύκλου μας;», «Κόρη ναυάρχου, σύζυγος μεγαλοδικηγόρου», «Στο Κολωνάκι, πού ακριβώς;», «Να έρθετε από το σπίτι να στήσουμε ένα καρεδάκι».

Ταγιεράκια και γόβες για τη Βάνα Δάγκα, όλη τη μέρα, όλες τις ώρες, όλο το χρόνο. Όχι αγάπη μου δεν μπορεί να είναι απεριποίητη. να χτυπήσει η πόρτα να τη δουν με τη ρόμπα να την κακοχαρακτηρίσουν; Jamais.

Με τεράστια λατρεία στις γούνες και εν γένει στη σπατάλη, υπήρξε πρότυπο για τη γυναίκα-αφαίμαξη που φοριέται πολύ τώρα τελευταία.

Λάνσαρε το σκυλί-τσαντάκι που από τότε το έχουμε δει σε όλες τις πασαρέλες νοτίων και βορείων προαστίων. Το Τερεζουλίνι ήταν πάντα ασορτί με τη μαμά του γιατί μία σωστή fashionista δεν πρέπει να έχει πάνω της τίποτα άσχετο, ούτε καν σκυλί. Δεν είναι chic πώς να το κάνουμε;

10. Ματίνα Μανταρινάκη

Ταπεινά χαμομηλάκια όλης της υφηλίου ενωθείτε. «Κωνσταντίνου και Ελένης» και Καλλιρροή Μυριάγκου ως Ματίνα Μανταρινάκη.

Ήταν σεμνή, ήσυχη, νοικοκυρά. Αυτό που λέμε κορίτσι για σπίτι και μόνο γιατί με τέτοια ρούχα μόνο για μέσα ήταν.

Το στιλιστικό ήταν χάλια, για τα δικά μου γούστα, αλλά μπαίνει στα style icons γιατί το ντύσιμό της είχε χαρακτήρα και συνέχεια. Δε φορούσε τη μία μέρα αυτό, την άλλη κάτι διαφορετικό. Ήταν πάντα σαν να βγήκε από το Κατηχητικό.

Τα σετ μύριζαν ναφθαλίνη, τα γυαλιά ήταν πατομπούκαλα και το μακιγιάζ άφαντο. Περιγράφω Ματίνα, αλλά θα μπορούσε να είναι και ένα geek του 2013.

Βέβαια, όταν έκανε μεγάλες εμφανίσεις και όταν λέμε μεγάλες εννοούμε μόνο όταν ήθελε να βρει γαμπρό, φορούσε εξαιρετικά σύνολα με έντονα χρώματα. Έκανε και κάποια trendy «ανοίγματα».

Καταλάβατε γιατί ανοίγει τη δεκάδα το ασήμαντο μυρμηγκάκι;

9. Πελαγία Μουστοξίδη

Η Άβα Γαλανοπούλου στο »Λατρεμένοι μου γείτονες» ως Πελαγία Μουστοξίδη είχε εμφάνιση πίστας. Παρδαλά χρώματα, μεγάλες ζώνες στη μέση, ανοικτό ντεκολτέ (πάντα) και φιόγκο στο μαλλί.

Μας αρέσει γιατί ήταν άνετη και δεν έκανε προσπάθεια να προσαρμοστεί στα νέα high δεδομένα της. Είχε το προσωπικό της στιλ και μία ροζ τούφα. Καλύτερη είναι η Avril Lavigne; Στηρίζουμε Πελαγία, που είναι και εγχώριο κομμάτι.

Το λεοπάρ ήταν το αγαπημένο της και το φορούσε σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Φορέματα, κοκαλάκια και αξεσουάρ. Ποια είναι η hot τάση του χειμώνα 2014; To λεοπάρ. Είπε κανείς τίποτα για την κυρία Μουστοξίδη;

8. Ντίντα

Καμία Lady Gaga. Αυτό θα πω και θα σας εξηγήσω. Το »Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» κόπηκε στα πρώτα έξι επεισόδια, ελάχιστη τηλεοπτική ζωή για σήριαλ, υπεραρκετός χρόνος για να ανακαλύψουμε τη Ντίντα και τα εξαιρετικά συνολάκια της.

Ήταν στο 9, είναι και στο 8 η Άβα Γαλανοπούλου, αλλά δικαίως. Ως Ντίντα θα μπορούσε να είναι άνετα το έτερον ήμισυ κάποιού κλαρινογαμπρού (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε).

Της αρέσει το χρώμα και για αυτό το επιλέγει από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Εννοείται το ίδιο, δε θέλω χαζά. Υπήρχε μία ανυπέρβλητη συνοχή στις εμφανίσεις της και μία ιδιαίτερη ροπή στα φτερά και τα πούπουλα.

Ένα κι ένα τα ρουχαλάκια της. Ήταν προσεγμένο θηλυκό η Ντίντα. Αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε.

Πρόσεχε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ποιος δε θυμάται τις ασορτί πουπουλένιες βεντάλιες και τα γυαλιά μύγας, κι αυτά με φτερά;

Σας προκαλώ, ρίξτε μία ματιά στις collections του 2013-2014 κι αν δε βρείτε μία Ντίντα, κι αν δε βρείτε μία Ντίντα. Μιλώ με επιχειρήματα.

7. Σωσώ Παπαδήμα

Συστάσεις δε χρειάζονται. Καταλαβαινόμαστε. Δε θα έβαζα τη Σωσώ; Ε, όχι. Η Καίτη Κωνσταντίνου μας εξήγησε γλαφυρά τι σημαίνει total black look. Κι όταν λέμε total, εννοούμε total. Μαυρίλα μέσα-έξω για να κάνει σετάκι.

Τα ρούχα ήταν απλά, όχι όμως το μακιγιάζ και τα μαλλιά. Έντονη σκιά ματιών, έντονο κραγιόν και μαλλί από ηλεκτροπληξία.

Με προτίμηση στο σκούρο καφέ και το μεταλλιζέ, η Σωσώ έκανε και κάποιες αλλαγές. Χαρακτηριστικό το κίτρινο καπέλο-στέκα-λουλούδι-ταψί στο κεφάλι της στο ταξίδι της Μάλτας.

Σωσώ είσαι το είδωλό μας, συμφωνεί και η κουάφ του Νίκου Οικονομόπουλου αλλά και της Άνγκελα Μέρκελ.

6. Καίτη Κολεσίδου Γιούλμπαμπα

Φόνος εκ προμελέτης, 17 χρόνια στους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη» για τη Μαρία Λεκάκη που ενσάρκωσε την Καίτη Κολεσίδου Γιούλμπαμπα και έκανε τους στιλίστες να σκίζουν τα πτυχία τους.

Λανσάρει και αυτή το total look, όμως λόγω προσωπικών συγκυριών, επιλέγει το λευκό. Το χρώμα το αγνό, το χρώμα όλων των αμόλυντων κοριτσιών.

Η ερωτική ανυδρία της, την έχει οδηγήσει σε απόγνωση για αυτό τα σύνολά της, όπως και το βλέμμα της δικαιολογούν αυτό που την κατακυριεύει.

Τα ρούχα είναι του τρελού, του γιατρού. Με νιώθεις; Με κατανοείς; Και μόνο για το όνομα θα έμπαινε στη λίστα.

5. Κορίνα Μητροπούλου-Κουτσούμπα

Επιστρέφω στα »Εγκλήματα» γιατί δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Κάτι με τραβούσε. Τι; Μα, η Μαρία Καβογιάννη, ως Κορίνα Μητροπούλου, αδερφή του Αχιλλέα ή ως Κορίνα Κουτσούμπα, μετά το γάμο της με το Φωτάρα.

Της αρέσει να κάνει show, να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει στριπτίζ. Το επάγγελμά της δεν της αφήνει περιθώρια να ντυθεί σοβαρά, πράγμα που δε θα θέλαμε ποτέ.

Λατρεύει τις περούκες, τα πολύχρωμα καλσόν, τα πούπουλα, τα ψηλοτάκουνα πέδιλα, τα βαθιά ντεκολτέ και τα φανταχτερά ρούχα. Όπου στρας η Κορίνα πρώτη.

Απενοχοποίησε τα ρούχα πίστας και τα έκανε να φαντάζουν απλά, καθημερινά. Έβαλε την υπερπαραγωγή σε κάθε ελληνικό σπίτι. Την ευχαριστούμε.

4. Ερατώ

Επίθετο δε βρήκα, αλλά ένα όνομα είναι αρκετό για να καταλάβεις ποια εδραίωσε το gypsy look στην Ελλάδα. Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στους «Ψίθυρους καρδιάς» ως αίσθημα του Αντώνη.

Μακριές φούστες, σκουλαρίκια κρίκοι, floral τοπ και μαλλί με τη χωρίστρα στη μέση. Ό,τι πιο hot κυκλοφόρησε στις καλοκαιρινές πασαρέλες τα τελευταία χρόνια, η Ερατώ τα είχε κάνει έτη φωτός πριν.

Πολλά αξεσουάρ σε χέρια, πόδια, λαιμό και αυτιά. Εσύ τι φοράς; Αυτά δε φοράς; Χρωστάμε πολλά στην Ερατώ κορίτσια.

3. Ντομινίκ Σεζάρ

Σας είπα το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» είχε λίγα επεισόδια αλλά ήταν αρκετά για να βγουν αξεπέραστα style icons όπως η Ντομινίκ Σεζάρ, η κατά κόσμο Ελένη Ράντου.

Ήταν tres chic μέσα στα ακριβά της σύνολα, τα Chanel σακάκια της, τα γούνινα παλτό της και τα χρυσά κοσμήματά της. Δεν καταδεχόταν να πει τη λέξη »φτωχός» για αυτό και όταν πήγαινε να ψωνίσει έλεγε το αμίμητο: »Το βγάζετε και σε ακριβό;»

Η Ντομινίκ ήταν μία θεότητα. Μία επάξια συνεχίστρια του look Βάνα Δάγκα. Λέτε για αυτό να το έκοψε το Mega;Τόση κομψότητα δεν αντέχεται χρυσό μου.

2. Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου

Η αποθέωση του mix and match για τη Σμαράγδα Καρύδη στο «Παρά πέντε». Μας έμαθε πως στη μόδα δεν υπάρχουν όρια και πως το στιλ είναι προσωπική υπόθεση.

Βάλε ό,τι θέλεις, τόλμησε τον κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό και βγες περήφανη από την πόρτα σου.

Μπορεί να σε στραβοκοιτάξουν. Και τι με αυτό; Εσύ έχεις διασκεδάσει με τα ρούχα σου και ξεχωρίζεις από τους βαρετούς του περίγυρου.

Μαλλί μπούκλα που έγινε hot τάση, διαφορετικά μοτίβα στα ρούχα που εντυπωσίασαν και λουλούδια στα μαλλιά. Φορέστε ό,τι βρείτε, είναι μόδα. Το βασικό είναι να μην ταιριάζουν με την πρώτη αλλά και με τη δεύτερη ματιά. Τι σημασία έχει αν θα είναι φαμπεζ ή φαμωβ; Καλή διάθεση να υπάρχει.

1. Ντένη Μαρκορά

Ποια άλλη θα μπορούσε να σταθεί στο νούμερο ένα; Κατευθύνθηκε δικαιωματικά προς αυτή τη θέση γιατί καμία άλλη δε θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος.

Οι γούνινοι ώμοι της Ντένης Μαρκορά αντέχουν αλλά δεν καταδέχονται να βάλουν πάνω τους κάτι χωρίς χρωματική ομοιομορφία. Θέλει χρώμα, αλλά μόνο ένα. Όταν το βρει το ξεφτιλίζει από πάνω μέχρι κάτω.

Σήμα κατατεθέν το ξανθό μαλλί της. Η Ντίνα Κώνστα στους »Δύο Ξένους» αποτέλεσε και θα αποτελεί το απόλυτο στιλιστικό υπερθέαμα όλων των τηλεοπτικών εποχών.

Της αρέσει και είναι classy συνέχεια, ακόμα και όταν βρίζει χυδαία όποιον της πάει κόντρα. Εμείς οι σικάτες μιλάμε μόνο για τις πέρλες μας και το evian μας. Ε, Ντένη;

 

Πηγή: news247

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook