Πήρε μίζα ακόμα και έξι ημέρες πριν από τη σύλληψή του!

πήρε-μίζα-ακόμα-και-έξι-ημέρες-πριν-από-36970

akisΟι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα πηγαινοέρχονταν σε λογαριασμούς που ήλεγχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος ακόμα και έξι ημέρες πριν από τη σύλληψή του!

Ούτε μία εβδομάδα προτού οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που χειρίστηκαν την υπόθεση με τα περιουσιακά του στοιχεία, εκδώσουν το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, κι ενώ ο κλοιός είχε αρχίσει ήδη να σφίγγει γύρω του, ο πρώην υπουργός συνέχιζε τη δράση του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που η τράπεζα Morgan Stanley έστειλε πριν από λίγες ημέρες στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ποσό ύψους 40.000 ευρώ μεταφέρθηκε από την Ελβετία σε λογαριασμό στην Ελλάδα.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 11 Απριλίου 2012, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με το ένταλμα σύλληψης στο χέρι στον πεζόδρομο της Διουνυσίου Αρεοπαγίτου.

Έξι ημέρες νωρίτερα, στις 5 Απριλίου, στον λογαριασμό 51-61012 του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, κατατέθηκαν από τη ulufield -μία από τις υπεράκτιες εταιρείες μέσω της οποίας διακινήθηκε μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών- 40.000 ευρώ, με δικαιούχο στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας την Παρασάτιδα Τσάκου, η οποία συνδέεται, κατά τις δικαστικές Αρχές, με την offshore Morelia Trading S.A. των Οράτιου και Κύρου Μελά.

Εταιρείες που, σύμφωνα με τους ανακριτές, αποτελούσαν μέρος «ενός καλά στημένου δικτύου εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών», το οποίο, με τη συνδρομή «ειδικών, δραστηριοποιείτο στο εξωτερικό και ήταν σε θέση να διακινήσει μεγάλα χρηματικά ποσά, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της οργάνωσης…».

Πηγή:dou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook