Ο Σταθάκης στον eνικό …

ο-σταθάκης-στον-eνικό-7601

Τα προβλήματα της οικονομίας, το νέο πακέτο μέτρων, η επιμήκυνση, το χρέος και η καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν την βαθιά ύφεση και την ανεργία βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαδικτυακής-τηλεοπτικής εκπομπής «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής  Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων επισκιάστηκε από το γεγονός ότι η Ε.Ε και όχι οι ΗΠΑ ή η Ιαπωνία ή η Κίνα επέλεξε ότι αυτός είναι ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης.

«Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ πιο ακραίο από τα προγράμματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμοζόμενο στην Ελλάδα απέτυχε πλήρως και στους τρεις στόχους που έθεσε: να κάνει βιώσιμο το χρέος, να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, να επανέλθει η οικονομία σε ανάπτυξη. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει πλήρως και δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει στο μέλλον» υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Επιπλέον ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής όπου εφαρμόστηκαν απέτυχαν και τελικά εγκαταλείφθηκαν. Αναφορικά με τις διαφωνίες των δανειστών της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το ΔΝΤ τελικά θα αποχωρήσει από την τρόικα.

«Το μνημόνιο 3 πρακτικά είναι το τέλος. Θα καταρρεύσει η μνημονική πολιτική. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook