Ούτε κρητικά ΚΑΙ σάπια τα φρούτα για τους μαθητές των κρητικών σχολείων! Ξεφτίλα!

ούτε-κρητικά-και-σάπια-τα-φρούτα-για-το-40421

frouta 2Μοιράστηκαν τα πρώτα χάρτινα κουτιά με φρούτα στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όχι όμως και χωρίς αντιδράσεις…

Όπως σημείωσαν γονείς και εκπαιδευτικοί ελπίζουν ότι τα φρούτα που μοιράζονται στους μαθητές να είναι ελληνικά όπως έχει ανακοινωθεί, αλλά θα προτιμούσαν να είναι και κρητικά!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου προώθησης κατανάλωσης φρούτων. H διανομή κουτιών γεμάτα φρούτα (αχλάδια, πορτοκάλια, κ.ά.) σε μαθητές δημοτικών σχολείων και της Κρήτης έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο,  μέσα στο κουτί δεν υπάρχει κανένα φρούτο που να προέρχεται από την Κρήτη!

Στο μεταξύ την “πλάκα” τους έπαθαν 148 μαθητές και οι δάσκαλοί στο Ηράκλειο όταν τα φρούτα που παρέλαβαν στο σχολείο εκτός από σάπια ήταν και εκτός εποχής και κάποιοι τα είχαν φυλαγμένα σε καταψύκτες!

Ποια λαμόγια  άραγε ευθύνονται γι’ αυτήν την απαράδεκτη εικόνα;

Καταγγελίες για εισαγόμενα φρούτα

Παράλληλα υπήρξαν και καταγγελίες -όπως στον Ορχομενό Βοιωτίας- όπου αποδοκιμάστηκε από αγρότες ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης όταν επισκέφθηκε σχολείο όπου γινόταν διανομή φρούτων και οι αγρότες μίλησαν για φρούτα εισαγωγής.

Όπως είπαν οι αγρότες δεν είναι δυνατόν λίγες ημέρες μετά τα μπλόκα ο υπουργός να επισκέπτεται μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή και να μοιράζει αγροτικά προϊόντα υποστηρίζοντας μάλιστα οτι κάποια από αυτά είναι εισαγωγής.

frouta 3

Αντιδράσεις στην Κρήτη

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του 17ου δημοτικού Γιάννης Σαϊτάκης «πρόκειται για μια καλή κίνηση και ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με τη διαδικασία. Δεν ξέρουμε την προέλευση των φρούτων αφού μας ήρθαν σε χαρτοκιβώτια αλλά θέλουμε να είναι ελληνικά -και όχι εισαγωγής- αν και δεν ξέρουμε από που προέρχονται. Παράγουμε αρκετά φρούτα στη χώρα μας. Θα θέλαμε κατά προτίμηση ντόπια προϊόντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι γονείς των παιδιών οι οποίοι τόνισαν ότι η διανομή προωθεί την κατανάλωση φρούτων αλλά θα προτιμούσαν να είναι ντόπια και φυσικά να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι είναι  ελληνικά.

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook