Ουρές στην εφορία από Χανιώτες που καταθέτουν πινακίδες

ουρές-στην-εφορία-από-χανιώτες-που-κατ-116815

pinakides1Περισσότερες από 6.100 πινακίδες κυκλοφορίας είχαν κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εφορία Χανίων! Οι πινακίδες καταθέτονταν μαζικά από τους φορολογούμενους προκειμένου να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, ενώ όσοι είχαν αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών για να μην επιβαρυνθούν και με φόρο πολυτελείας.

pinakides2«Κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο οι ουρές στις Εφορίες είναι μεγάλες. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στις 6.100 πινακίδες που κατατέθηκαν και είναι αυξανόμενη η κίνηση γιατί επιπλέον στα τέλη κυκλοφορίας καλούνται να πληρώσουν και φόρο πολυτελείας και πολύ φορολογούμενοι δεν έχουν τα χρήματα», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Μιχάλης Δασκαλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου.

Στην Εφορία Χανίων παραδίδονται πινακίδες Ι.Χ. και μοτοσυκλετών, ενώ τις πινακίδες των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης παραλαμβάνει το Μηχανολογικό.

pinakides3«Από την εμπειρία μου, τις ουρές που δημιουργούνται και τη ροή του κόσμου μπορώ να πω ότι υπάρχει αυξητική τάση στην κατάθεση πινακίδων», είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Δύο στους τρεις δεν παραλαμβάνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, η προθεσμία για την πληρωμή των οποίων ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών 2 στους 3 φορολογούμενους δεν τα είχαν παραλάβει ακόμα!

«Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται μέχρι το τέλος του έτους στις τράπεζες ή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με την εκτύπωση που βγάζει ο φορολογούμενος μέσω του TAXIS NET ξέροντας τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο για παράταση. Βλέποντας τις προηγούμενες χρονιές ίσως δοθεί κάποια παράταση ορισμένων ημερών, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση», τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.

 

Πηγή: haniotika-nea

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook