Οι οικοδόμοι για το «εργατικό ατύχημα» στο εργοτάξιο Μαθιουλάκη | Όλα ok με το αυτόφωρο…

οι-οικοδόμοι-για-το-εργατικό-ατύχημα-26455

odostrotiras 1Με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Χανίων, αναφέρεται στο θάνατο του 42χρονου οικοδόμου, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έχασε την ζωή του, όταν ο οδοστρωτήρας που οδηγούσε στην περιοχή του Ομαλού, αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Οι εργασίες, πραγματοποιούνται στην περιοχή για την διαπλάτυνση του δρόμου Λάκκοι-Ομαλός, όμως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο άτυχος εργοδηγός του έργου δεν διέθετε το απαιτούμενο δίπλωμα χειριστή ενώ εργαζόταν εκτός ωραρίου.

Στην  ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδόμων αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής, «ο συνάδελφός μας, είναι άλλο ένα θύμα της ασυδοσίας της εργοδοσία, η οποία θεωρεί την εργατική τάξη «καύσιμο» στην μηχανή της κερδοφορίας του κεφαλαίου.»

Παράλληλα, η Ένωση Οικοδόμων, καταγγέλλει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και την ανυπαρξία όπως υποστηρίζει, μηχανισμών ελέγχου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η αστυνομικές αρχές των Χανίων, αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον υπεύθυνο κατασκευαστή του έργου της εταιρείας «ΤΟΜΕΣ ΑΤΕ» καθώς και την υπεύθυνη μηχανικό, οι οποίοι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οπότε και έληξε το αυτόφωρο δεν εντοπίστηκαν.  Ωστόσο, η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook