Οι Γάλλοι θέλουν να μας πιάσουν και τον κώ….

οι-γάλλοι-θέλουν-να-μας-πιάσουν-και-τον-33011

samaras oland

  • Θέλουν νερό, ηλεκτρικό και τρένα οι Γάλλοι
  • Ενδιαφέρον των Γάλλων για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις
  • Σαμαράς: ο Γάλλος πρόεδρος σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων
  • -Ολάντ: δεν ήρθα να πουλήσω όπλα
  • Υπογραφή δύο συμφωνιών με τη γαλλική πλευρά σήμερα

Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, δεσμοί αιώνων, αλλά και ιδιαίτεροι δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες, ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη στήριξη της Γαλλίας απ’ την απελευθέρωση της Ελλάδας ως και την επάνοδο της δημοκρατίας στη χώρα μετά το ’74, αλλά και τη στήριξη της Γαλλίας στην είσοδο της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη.

“Ενημέρωσα τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση ελλείμματος και διαρθρωτικές αλλαγές μεγάλο βαρύ τίμημα σε ύφεση και ανεργία” είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε σεβασμό του για τις θυσίες ελληνικού λαού υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν μέτρα ανάπτυξης

“Συζητήσαμε για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην ενέργεια, τις κατασκευές, τις μεταφορές , την άμυνα, τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων, αλλά και τη δυνατότητα ενεργού ανάμιξης γαλλικών επιχειρήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

“Ήδη η Γαλλία μας βοηθά σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης”, είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η Γαλλική πλευρά “θα βοηθήσει και σε ότι έχει να κάνει και με θέματα κτηματολογίου αλλά και σε θέματα διοίκησης.”

“Είχαμε τη δυνατότητα να υπογράψουμε μια συμφωνία σε επίπεδο τουρισμού, ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα συμμετοχής της Γαλλίας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση της ρευστότητας.” συμπλήρωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Σήμερα θα υπογραφεί επίσης μια συμφωνία μεταξύ των συνδέσμων βιομηχανιών των δύο χωρών” ανέφερε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος προς τον κ. Ολάντ τόνισε πως η Γαλλία ήταν πάντα το κέντρο της Ευρώπης, στήριξε την Ελλάδα να μπει και να παραμείνει στην Ευρώπη, ενώ σήμερα τη στηρίζει για να βγει από την κρίση.

 

Πηγή: newsit

3 thoughts on “Οι Γάλλοι θέλουν να μας πιάσουν και τον κώ….

  1. τώρα μάλιστα !!!!δεν ήρθε να πουλήσει όπλα, άλλα ήρθε να αγοράσει τη χώρα κοψοχρονιά με τα κέρδη από τα όπλα που μας πούλησαν τα προηγούμενα χρόνια!!!!!

  2. Ενδιαφέρον των Γάλλων για πωλήσεις (π.χ κορβέτες, να δουλέψουν ναυπηγεία & πολεμικές βιομηχανίες _τ ο υ ς), επενδύσεις, αλλά και _α π ο κ ρ α τ ι κ ο π ο ι ή σ ε ι ς_ στο ελλαδικό απολειφάδι.. Αυτό που δεν αποσαφηνίζεται είναι ότι «αποκρατικοποίησεις» του Εθνικού Πλούτου επιδιώκονται και από ..κρατικές εταιρίες της République Française.

    Θα μπορούσαμε να ελιχθούμε εκτός Κρίσης (2008-201?), με εντελώς διαφορετική πολιτική. Π.χ. αντί η ΔΕΗ να χαριστεί στην κρατική γαλλική Électricité de France S.A. (EDF), θα μπορούσε να αγοράσει πυρηνική τεχνολογία από την [πάντα πρόθυμη να πουλήσει, π.χ σε ΙΡΑΚ & ΙΡΑΝ!!!] EDF.

    «..η Αρμενία ΔΕΝ διαθέτει κοιτάσματα πηγών παραγωγής ενέργειας, ΠΑΡΑΓΕΙ όμως ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΣΑ ηλεκτρική ενέργεια, την οποία εξάγει στη Γεωργία και το Ιράν..» http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=57&fid=14597

    «Η πυρηνική πρόσοδος στενότητας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει το νέο δυναμικό παραγωγής αιχμής, μέσα από ένα μηχανισμό χρηματοδότησης παραγωγικού δυναμικού χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών. Ακόμα και αν απουσιάζει ένα τέτοιο αντιστάθμισμα, η ιδιοποίηση της προσόδου στενότητας από το Κράτος τους, επιτρέπει στους Γάλλους να ωφελούνται από το χαμηλό κόστος της Πυρηνικής Ενέργειας, αν όχι ως καταναλωτές, τουλάχιστον ως πολίτες της Γαλλικής Δημοκρατίας.»
    από το βιβλίο: «Η Οικονομία σήμερα», Philippe Askenazy & Daniel Cohen,
    εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, μετάφραση Τάσος Γιαννίτσης

    Αλήθεια ποια χώρα που παράγει Ηλεκτρισμό από Πυρηνική Ενέργεια, έχει πτωχεύσει, εξαιρουμένων των κομμουνιστικών? http://indy.gr/library/moni-lysi-gia-ti-chora-mas-i-pyriniki-energeia-1
    To ατυχές συμβάν της Φουκουσίμα, ένα πυρηνικό δυστύχημα ενδεχομένως χειρότερης κλίμακας από αυτό του Τσερνόμπυλ, απλά αποδεικνύει τι μπορεί να προκαλέσει η Άκρατη Κεφαλαιοκρατία, ο ανεξέλεγκτος από κρατική ρέγουλα Καπιταλισμός..

    Δεν χρειάζεται να καταχανέψουν Ρούζβελτ και Χρουστσώφ, για να μας υποδείξουν την αυτονόητη πορεία για να βγούμε από τον λάκκο της μιζέριας.. http://ametroepeia.pblogs.gr/files/f/366910-FDR__nothing_close_to_GAP.JPG
    Η Εθνική Οικονομία ανασταίνεται:

    i. με διασφάλιση πλουτοπαραγωγικών πηγών για το Κράτος, από ορυχεία & λιμάνια, μέχρι τράπεζες http://en.wikipedia.org/wiki/Government-owned_corporation

    ii. με απρόσκοπτη παραγωγή και διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας,
    ( http://www.defencenet.gr/defence/o/13992 )
    έστω και με τη συνδρομή/συνεταιρλίκι της EDF (ανεπίτρεπτες οι ανοησίες για εναλλακτικές πηγές Ενέργειας, φυσικό αέριο, φανταστικά κοιτάσματα στο Αιγαίο και λοιπές τρίχες κατσαρές, που μεταφράζονται σε casus belli αλλά και φράγκα στις τσέπες ελληνων ολιγαρχών)

    iii. με αρωγή για παραγωγή και αύξηση μεγεθών ιδιωτικής Επιχειρηματικότητας. Βέβαια, σαφώς όχι μέσω περικοπών επί των ήδη ισχνών εισοδημάτων των εργαζομένων..!

  3. φ ρ ε γ ά τ ε ς, όχι κορβέτες, θέλουν ν’αμπόξουν στα προδοτόνια της συγκυβέρνησης, οι απατεώνες της Γαλλίας.

    Ένεκα που –λόγω της ευρωυποδούλωσης– δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να το παρακάνει πια σε εξοπλισμούς, ευρέθη και η λύση leasing! Δηλαδή η Ελλαδίτσα θα πληρώνει δόση δόση, παράλληλα με τις τροϊκανές πρεζονοδόσεις, αρχικά για 8χρονη χρήση των φρεγατών FREMM, στη συνέχεια βέβαια έως παροπλισμού..

    Η ΔΕΗ κινδυνεύει να πέσει στα βρόχια της γαλλικής EDF, Électricité de France, ήτοι της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρισμού στον κόσμο, ΑΝ ΚΑΙ το 85% της αξίας της είναι υπό κρατική κυριότητα!

    ΕIΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ Γ@mw #Q fεl3qi mou..! Όπως η Edison S.p.A (θυγατρική της EDF), η COSCO, η Mediterreanean Shipping Company -MSC, η die Bahn, η Statoil (= «Κρατικά Πετρέλαια» Νορβηγίας!), τα funds εμίρηδων και λοιπών μασκαράδων από την Αραπιά, η τουρκική BOTAŞ, και άλλοι παίχτες που επιδιώκουν να μας αναπτύξουν «θεσμικά και στρατηγικά»…

    Υ.Γ: Πάντως, όσον αφορά μιαν άλλη γαλλική εταιρία που δραστηριοποιείται ελλαδικώς, την ιδιοκτήτρια της Εμπορικής Τραπέζης, Crédit Agricole (= Αγροτική Πίστη), δεν είναι κρατική, αλλά αποτελεί κοινοπραξία 39 ..συνεταιριστικών τραπεζών της Γαλλίας. Έχει γιγαντώσει τόσο ώστε αποτελεί την 8η τράπεζα [φανερών κεφαλαίων] στον Κόσμο, αν και από την Ελλάδα εκδιώχθη νύκταν, από το οικονομικό κατεστημένο ελλήνων βαρώνων, με την «πώληση» της Εμπορικής στην Alpha Bank…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook