Με πρωτοβουλία Βουλγαραποστόλη | Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

με-πρωτοβουλία-βουλγαραποστόλη-όχι-σ-53634

IMG-psifisma-aerodromioΨήφισμα με το οποίο εκφράζουν ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή τους με την επικείμενη παραχώρηση σε Ιδιώτη – Επενδυτή, για εκμετάλλευση, του Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννη», εξέδωσαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και οι δήμαρχοι του νομού μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αντιπεριφέρεια , έπειτα από πρωτοβουλία του Απόστολου Βουλγαράκη

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας αναφέρονται τα παρακάτω :

«Έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με τους Δημάρχους της Π.Ε.Χ. – τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Σκουλάκη Μανώλη, τον Δήμαρχο Πλατανιά, τον κ. Μαλανδράκη Ιωάννη, τον Δήμαρχο Αποκορνώνου, κ. Μαρκάκη Γρηγόριο, τον Δήμαρχο Κισάμου, κ. Μυλωνάκη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, κ. Δερμιτζάκη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Σφακίων, κ. Πολάκη Παύλο, και τον Δήμαρχο Γαύδου, κ. Λαμπάκη Ευστράτιος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του Αερολιμένα Χανίων « Ι. Δασκαλογιάννης», όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ομόφωνα την ευαρέσκειά τους για το μεγαλύτερο έργο του Ν. Χανίων. Επίσης, συζήτησαν για την ιδιωτικοποίηση του Αερολιμένα και συναποφάσισαν να καταθέσουν το παρακάτω ψήφισμα στους αρμόδιους Υπουργούς:

Ο κ. Βουλγαράκης και οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εκφράζουν ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή τους με την επικείμενη παραχώρηση σε Ιδιώτη – Επενδυτή, για εκμετάλλευση, του Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννη», πύλη εισόδου για την Δυτική Κρήτη, και ζητάμε την εξαίρεσή του από την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση του Υπ. Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τους παρακάτω λόγους:

1)Υπό τον έλεγχο του δημοσίου διακινεί περί τα 2 εκατομμύρια επιβάτες με καθαρά έσοδα πάνω από 10 εκατ. ετησίως με διαχρονική αυξητική τάση, χωρίς να επιβαρύνει τον Δημόσιο προϋπολογισμό.

2)Η έναρξη των εργασιών της επέκτασης του κτιρίου και η δημιουργία νέου Πύργου Ελέγχου – με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ) – είναι ζήτημα ημερών.

3)Οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών με μέριμνα ΥΠΑ – 115 Π.Μ. έχουν αυξηθεί από 8 σε 11 και έχει δρομολογηθεί από την ΥΠΑ η αύξηση  4 επιπλέον θέσεων.

4)Εταιρία χαμηλού κόστους  επέλεξε τα Χανιά για την λειτουργία της μοναδικής βάσης στην Ελλάδα, προσθέτοντας 500.000 επιβάτες (αφίξεις–αναχωρήσεις). Επίσης πολλές εταιρίες με ναυλωμένες πτήσεις (charter) έχουν επιλέξει τον Αερολιμένα Χανίων λόγω του χαμηλού του κόστους υπό δημόσιο έλεγχο.

5)Το σύστημα cute (τσεκάρισμα σε οποιαδήποτε θέση), που θα μειώσει τις ουρές στα check in  είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες

6)Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου παραμένει δημόσιο, και ορθά, με ισχυρή πιθανότητα να απορροφήσει πτήσεις από το ιδιωτικό και ακριβό πλέον αερ/μιο Χανίων, τις οποίες δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα συνολικά στο Τουρισμό της Κρήτης.

7)Η χρήση του αερ/μίου Χανίων είναι μικτή (πολιτική – στρατιωτική).

Μετά τα παραπάνω διαπιστώνεται, ότι ο ιδιώτης επενδυτής δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω, αλλά αντιθέτως θα προικοδοτηθεί με ένα αναβαθμισμένο αεροδρόμιο με μεγάλης έκτασης έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, μετατρέποντας το φθηνό και προσιτό αερ/μιο σε ακριβό και απαγορευτικό για τις πτήσεις, με σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της Δυτικής Κρήτης.»

One thought on “Με πρωτοβουλία Βουλγαραποστόλη | Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων

  1. Μα τι ψήφισμα αγαπητέ μου συμπολίτη! Αυτά δεν έχομε, τάχα, καταλάβει όλοι ότι πηγαίνουν κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων?

    http://www.zarpa.gr/%CE%98%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD/
    a few seconds ago · Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook