Με εντολή Σαμαρά ο Δένδιας στην Ηλεία

με-εντολή-σαμαρά-ο-δένδιας-στην-ηλεία-40439

samaras21Την άμεση σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική ποινή τους ζήτησε ο Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το τραγικό περιστατικό στη Νέα Μανωλάδα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Νίκο Δένδια να μεταβεί ο ίδιος στην Ηλεία προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες της αστυνομίας και να τον ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.

«Νομιμότητα παντού» αυτό ήταν το νόημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με συνεργάτες των δύο πλευρών.

Στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο η σύλληψη των ενόχων αλλά και να μπει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα αυτά που διαδραματίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως τέτοια γεγονότα δημιουργούν μια άσχημη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στέλνουν λάθος μηνύματα.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι μαζί με τον Ν.Δένδια στην Ηλεία θα είναι τόσο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ όσο και ο Δ/ντής της οικονομικής αστυνομίας η οποία θα ελέγχει – σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στην βουλή – την ανασφάλιστη εργασία

Στο Μαξίμου με το που έγινε γνωστή η δολοφονική ενέργεια των δραστών εναντίον των μεταναστών σήμανε συναγερμός και ακολούθησαν συσκέψεις του Α. Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκτιμούσαν πως ένα τέτοιο γεγονός θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες στις Σκουριές. Από την κυβέρνηση τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο υπουργός Εργασίας με δηλώσεις τους καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ στην Κατεχάκη επικρατούσε επιχειρησιακός «πυρετός» με στόχο την σύλληψη των δραστών.

Ο Νίκος Δένδιας στις 8 το πρωί θα βρίσκεται στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Βάρδα προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες σχετικά με την αιματηρή εγκληματική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών στη Νέα Μανωλάδα.

Τον υπουργό συνοδεύουν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Ν. Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Γιάννης Δικόπουλος και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Σημειώνεται ότι το αστυνομικό τμήμα Βάρδα κάνει την προανάκριση για την υπόθεση.

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook