Κρήτη | Σχέδιο υποστήριξης των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων

κρήτη-σχέδιο-υποστήριξης-των-μικρών-τ-40714

ΕΠΚΡΓια τον αποκλεισμό των ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας ενός αστέρος από τη δυνατότητα αναβάθμισης κατηγορίας δυναμικότητας άνω των 100 κλινών, απαντά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με το Π.Δ. 43/2002, όπως τροποποιήθηκε με την Α.Π. 12403/25-07-2007, τα καταλύματα κατηγορίας Β΄, υποχρεώθηκαν να ανακαταταγούν σε κατηγορία αστέρων, με αποτέλεσμα να καταταγούν από τον ΕΟΤ σε κατηγορία ενός αστέρος, παρόλο που το Π.Δ.43/2002 ανέφερε ότι κατατάσσονται σε κατηγορία τριών αστέρων.

Έως σήμερα, οι ξενοδοχειακές αυτές μονάδες παραμένουν εγκλωβισμένες γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το προϊόν τους διότι, ότι αναβάθμιση και να πραγματοποιηθεί στις υπηρεσίες και στους χώρους, η κατάταξη θα παραμείνει ενός αστέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή η κατηγορία να πωληθεί εύκολα στον πελάτη, καθώς θεωρείται υποβαθμισμένη.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης: «το υπόψη πρόγραμμα είναι στοχευμένο σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενα λόγω και σχετικών απαιτήσεων και κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο προσδιορισμός των επιλέξιμων προς χρηματοδότηση επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα έγινε σε συνεργασία του Υπουργείου μας με τον αρμόδιο φορέα πολιτικής, Υπουργείο Τουρισμού.»

Ειδικότερα, στο έγγραφο του Υπουργού επισημαίνεται ότι: « όσον αφορά στις επιλέξιμες ξενοδοχειακές μονάδες κατηγορίας 1,2 ή 3 αστέρων, η δυναμικότητά τους καθορίστηκε έως τις εκατό κλίνες, δεδομένου ότι αυτό είναι το προφίλ της συντρηπτικής πλειονότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και στόχος της παρέμβασης αποτελεί η άμεση ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων σχετικά μικρής δαπάνης».

Να προστεθεί ακόμα ότι στο πλαίσιο του επενδυτικού Νόμου 3908/2011 μπορεί να χρηματοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατηγορίας δύο αστέρων και άνω ανεξαρτήτως δυναμικότητας υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Πηγή: Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook