Κλειστές έως την Πέμπτη τελικά οι τράπεζες σε Κύπρο και Ελλάδα

κλειστές-έως-την-πέμπτη-τελικά-οι-τράπ-43285

kyprou kaiki

Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου όλα τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού θα παραμείνουν κλειστά έως την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναιρεί προηγούμενη απόφασή της, η οποία έλεγε ότι οι περισσότερες τράπεζες θα ανοίξουν εκ νέου την Τρίτη 26 Μαρτίου μετά από μια εβδομάδα διακοπής της λειτουργίας τους.

Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η «ομαλή λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος».

Στο μεταξύ κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, παρά την προσπάθεια που έγινε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να ανοίξουν, τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συμφωνία μεταβίβασής τους στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς.  

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ανακοίνωση της η τράπεζα Πειραιώς, η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες. Συνεπώς, το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών Κυπριακών Τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων, ανέφερε η τράπεζα Πειραιώς.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτά ένα επιπλέον συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων που προσεγγίζει τα 21 δισ. ευρώ, καταθέσεις 13 δισ. ευρώ, ένα δίκτυο καταστημάτων 330 καταστημάτων, ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό της προστίθενται περίπου 5.500 εργαζόμενοι. Το ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς ξεπερνά πλέον τα 100 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων τα 70 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.500. ‘Οπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook