Η ορολογία και οι κωδικοί του κυκλώματος

η-ορολογία-και-οι-κωδικοί-του-κυκλώματ-7564

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της μαφίας που δρούσε στην Κρήτη και «ξήλωσε» η ελληνική αστυνομία.

Στη δικογραφία αναγράφονται σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηριστικοί διάλογοι, ενώ υπάρχει ακόμη η «ορολογία» που χρησιμοποιούνταν για να μην γίνονται κατανοητοί οι ιδιοκτήτες των φυτειών, καταγράφονται οι αρνητικές αναφορές που έκαναν σε βάρος κάποιων αστυνομικών, ενώ υπάρχουν και επικοινωνίες για την αγορά ναρκωτικών και όπλων.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν λέξεις από το λεξιλόγιο των κτηνοτρόφων ώστε να μην τους καταλαβαίνουν τι λένε, σε περίπτωση που παρακολουθούνταν τα τηλεφωνά τους.

Ο διοικητής της ΟΕΑ αναφέρονταν ως «μεγάλο θεριό», οι αστυνομικοί της ΟΕΑ «μαύροι σκύλοι», τα δενδρύλλια κάνναβης ως «λαμπάδες», το ελικόπτερο ως «σκάρα», η φυτεία ως «κοπέλι», ο χώρος απόκρυψης ως «κοτέτσι», τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ ως «ομορφότραγοι» κοκ.

Σε επικοινωνίες των κατηγορούμενων γίνεται λόγος και για μια φυτεία που δεν είχαν βρει οι αστυνομικοί και οι συλληφθέντες τους … κορόιδευαν. Συγκεκριμένα ο 48χρονος «εγκέφαλος» και ο 40χρονος κτηνοτρόφος από το Ηράκλειο και συνεργός του χλεύαζαν τους αστυνομικούς που δεν είχαν βρει μία φυτεία στο Σισι, αν και ερευνούσαν την περιοχή. Με το διάλογό τους όμως έδωσαν την ευκαιρία στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τελικώς που ήταν η χασισοκαλλιέργεια

Ο 48χρονος φέρεται να είπε προς το φίλο και συνεργό του: «Στη Σελένα είναι και δεν τη βρίχνουν ανε χτυπούνε τον κ… τονε χαμέ». Ενώ ο 44χρονος φέρεται να του λέει όπως μας είπαν αστυνομικές πήγες: «Αν δεν πιάσουν αυτοί λακάκια, θα βρουν τα αρχ… μου» Σε άλλη προσπάθειά της ΕΛ.ΑΣ να βρει φυτεία στην περιοχή που δεν ήταν επιτυχημένη ο 48χρονος λέει «να τα πιάσουνε θέλει τα φυτά στο Σεληνάρι», ενώ ο δεύτερος του απαντά «στ’ αρχ… μου τσι γράφω, ανέ τα πιάσουνε και αν δεν τα πιάσουνε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook