Ηράκλειο | Συγνώμη, λάθος! Περάστε να πάρετε…2,7 εκατ. ευρώ!

ηράκλειο-συγνώμη-λάθος-περάστε-να-πά-99412

hrakl-mesara__mainΜόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά…Μετά από τόσα χρόνια να αναγνωρίζονται τα λάθη και να πρέπει να πληρώσει το δημόσιο σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ! Λόγω και της ανυπαρξίας σοβαρού Κτηματολόγιου- πληρώνονται ακριβά και τώρα το ελληνικό Δημόσιο καλείται να πληρώσει, εκ των υστέρων , το τεράστιο αυτό ποσό σε ιδιοκτήτες που τα ακίνητά τους είχαν απαλλοτριωθεί για να γίνει ο νέος δρόμος προς τη Μεσαρά! Δυστυχώς αυτή η δυσλειτουργία του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη-από το 2006 έγινε το πρωτοδικείο και ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο!- δημιούργησαν αυτή την κατάσταση που χρόνιζε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, τη διάθεση πίστωσης 2.709.967 ευρώ για να πληρωθούν επιπλέον οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που είχαν απαλλοτριωθεί για να προχωρήσει ο δρόμος της Μεσαράς στο πρώτο τμήμα του από την Αγία Βαρβάρα –Απομαρμά. Οι οποίοι άμεσα θα πάρουν ‘ζεστό χρήμα’ που δικαιούνται αφού αλλεπάλληλα δικαστήρια που έγιναν τους δικαίωσαν κατά της φάση των αναγνωρίσεων. Είχαν πάρει δηλαδή πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που άξιζαν τα ακίνητά τους- πολλά εκ των οποίων ήταν εντός του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας.

YYYYYYYY-_YYYYYYY__main«Ναι, όντως θα πληρωθούν άμεσα αυτοί οι ιδιοκτήτες για τους οποίους τα δικαστήρια έχουν πάρει αποφάσεις διορθώσεως των κτηματολογικών πινάκων» είπε ο προϊστάμενος της ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ κ.Αγαπάκης επιβεβαιώνοτας την απόφαση του υπουργείου.

«Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρωθούν αφού είναι τέτοιες οι δικαστικές αποφάσεις. Όντως βγήκαν πολλά λάθη στους αρχικούς πίνακες. Είχαμε πολλά λάθη που βρέθηκαν κατά τη φάση της αναγνώρισης. Είναι διάφορες σφαλμάτων τις οποίες το Δημόσιο τώρα αναγνωρίζει» τόνισε ο κ.Αγαπάκης.

«Είναι δρόμος 8 χιλιομέτρων και είχε πολλά προβλήματα στους Κτηματολογικούς Πινακες. Τα σφάλαματα στις διαδικασίες αναγνώρισης εντοπίστηκαν. Έγιναν δεκάδες δικαστήρια και μάλιστα είχαμε και πολλές επικαλύψεις και διεκδικήσεις. Και βγήκαν αυτά τα ποσά.» είπε ο προϊστάμενος της ΕΔΥΕ.

Ανάλογα σφάλματα , αλλά για πολύ μικρότερα ποσά αναμένονται και στους τελικούς πίνακες για το δεύτερο τμήμα του δρόμου Απομαρμά- Αγιους Δέκα. Εκεί υπολογίζεται ότι θα δοθούν περίπου 500.000 ευρώ επιπλέον στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Πηγή: Πατρίς – Cretalive

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook