Ηράκλειο | Η ώρα της κρίσης για τη ληστεία – μαμούθ της χρηματαποστολής

ηράκλειο-η-ώρα-της-κρίσης-για-τη-ληστε-97264

xrimatapostoli__mainΣτο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου κάθονται σήμερα Δευτέρα, οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής της εταιρείας G4S, στις Βασιλειές, με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις εμφανίζονται ως φυσικοί αυτουργοί, στον τέταρτο αποδίδεται ρόλος προπομπού και μεταφοράς των σάκων με τα χρήματα, του οπλισμού και των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν στην ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν εντοπίστηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι ληστές, αποτύπωμα το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό εμπλεκόμενου στην υπόθεση, καθώς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Το χρονικό της ληστείας

Το όχημα της χρηματαποστολής είχε μόλις αναχωρήσει από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στις Βασιλειές. Ήταν γύρω στη 1 το μεσημέρι. Οδηγός και συνοδηγός αιφνιδιάστηκαν όταν εγκλωβίστηκαν από δύο αγροτικά, τα οποία έπεσαν με δύναμη πάνω στο όχημα τους. Με αστραπιαίες κινήσεις, πετάχτηκαν μπροστά τους τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι. Ο ένας πήδηξε στο παμπρίζ. Με μία βαριοπούλα κατάφερε καίριο χτύπημα στο τζάμι. Με την απειλή όπλου, ανάγκασε τους δύο υπαλλήλους να μετακινηθούν στον προθάλαμο που διέθετε το όχημα. Την ίδια ώρα οι συνεργοί του έθεταν σε λειτουργία έναν τροχό κοπής για να κόψουν τους μεντεσέδες της πίσω πόρτας. Άρπαξαν τους δεκατέσσερις σάκους, επιβιβάστηκαν στο ένα από τα δύο κλεμμένα οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, οι ληστές εγκατέλειψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και ξεφορτώθηκαν τον σάκο που περιείχε την συσκευή δορυφορικού εντοπισμού.

Πηγή: cretalive

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook