Ενετικό λιμάνι Χανίων | No parking | Αν φύγουν οι αλυσίδες θα παρκάρουν και στη θάλασσα…

ενετικό-λιμάνι-χανίων-no-parking-αν-φύγουν-οι-31916

chania_teloneioΚλείνει οριστικά για τ’ αυτοκίνητα το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Παράλληλα θα αφαιρεθούν οι αλυσίδες, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι του Λιμεναρχείου.

Την απόφαση αυτή, έλαβε χθες η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, έπειτα από το τραγικό περιστατικό που συνέβη πρόσφατα με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στην παλιά Πόλη, που είχε σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά μία αλλοδαπή γυναίκα λόγω της μη πρόσβασης των Πυροσβεστικών οχημάτων, αφενός εξαιτίας των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και αφετέρου λόγω των αλυσίδων.

Ο σύλλογος των κατοίκων της Παλιάς Πόλης, είχε ζητήσει επανειλημμένως την απομάκρυνση των αλυσίδων αλλά και την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων στο Ενετικό Λιμάνι. Αίτημα που πρόκειται να ικανοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή της απόφασης θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες και το μέτρο θα τεθεί σε ισχύει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος, θα πραγματοποιούν αυστηρές περιπολίες κατά μήκος της χερσαίας λιμενικής ζώνης. «Το πρόστιμο για όποιον σταθμεύει παράνομα στο λιμάνι, θα αρχίζει από διακόσια Ευρώ». Αυτό ανέφερε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοπαπαδάκη, «οι χώροι γύρω από την πλατεία του παλιού Τελωνείου και οι προβλήτες του λιμανιού που μέχρι πρότινος χρησίμευαν ως χώρος στάθμευσης, θ’ αστυνομεύονται πλέον αυστηρά, με στόχο το αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης να προστατευθεί και ν’ αναδειχθεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων, θα πραγματοποιείται κανονικά από τις 07:00 έως τις 11:00 το πρωί, ενώ όσον αφορά τους αμαξάδες, την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και κρατικής ασφάλειας, τα ζητήματα αυτά, θα τεθούν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook