Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καραμανλή

εμφύλιος-στον-συριζα-για-τον-καραμανλ-37457

tsiprasΕμφύλιος έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «άνοιγμα» Τσίπρα προς τους καραμανλικούς με την ομιλία του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο φάνηκε ότι κάποιοι δεν συμφωνούν καθόλου με αυτές τις πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα, και είναι μάλιστα πολύ δυσαρεστημένοι επειδή δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για τέτοιου είδους κινήσεις.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή μέλους της Γραμματείας: «Εμείς μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι ο Καραμανλής κατέστρεψε αυτόν τον τόπο με την πολιτική του και τις επιλογές του, είναι δυνατόν τώρα να ακούμε ότι ήταν ριζοσπαστικός στον συντηρητισμό του;».

Στελέχη του Ρεύματος αλλά και συνιστωσών έκανα λόγο για «συμβολισμούς που παράγουν λάθος πολιτικά συμπεράσματα».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε με την εισήγησή του να λαμβάνεται υπόψη και η θέση της μειοψηφίας για ζητήματα στρατηγικής και τακτικής.

Πυρά δέχτηκε ο κ. Τσίπρας και για τις στενές επαφές με πράσινα στελέχη, με αφορμή την εκδήλωση των ιδρυμάτων του Γεράσιμου Αρσένη και το Ινστιτούτου Levy.

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης ήταν σαφής προς τους διαφωνούντες: «Τι θέλετε, επιτέλους; Να περιμένουμε μέχρι να αποφασίσουν οι συνιστώσες αν και πότε θα διαλυθούν;».

Διαφωνία με την Αριστερή Πλατφόρμα προέκυψε και όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κ.κ. Λαφαζάνης και Νταβανέλλος έθεσαν ευθέως ζήτημα αλλαγής χρονοδιαγράμματος προς το τέλος του έτους και ενδεχομένως και πέραν αυτού του χρόνου, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για συνέδριο περί τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook