Διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ – ΤΕΙ | Πόσοι υπάλληλοι και από που μετακινούνται

διαθεσιμότητα-σε-αει-τει-πόσοι-υπάλ-37247

panepistimio_jpgΤο σύνολο των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρούμενων από τον νόμο όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.ά.) των οκτώ πανεπιστημίων από τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ αξιολογήθηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η κατανομή τους θα γίνει ως εξής:

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 498 (839 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: 399 (484 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 169 (600 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας: 118 (324 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 35 (155 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 33 (269 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 48 (240 μετά τη διαθεσιμότητα)
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: 49 (314 μετά τη διαθεσιμότητα)

Το σύνολο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχονται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες διοικητικού, διοικητικού / οικονομικού, διοικητικού / λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικού, φυλάκων / νυχτοφυλάκων, διοικητικών γραμματέων, τηλεφωνητών / θυρωρών, διοικητικής /οικονομικής υποστήριξης, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών / διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών, κλητήρων.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Παιδείας τα 36 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στελεχώνονται από 7.670 διοικητικούς υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

 

 

5 thoughts on “Διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ – ΤΕΙ | Πόσοι υπάλληλοι και από που μετακινούνται

  1. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα (ένα από τα μεγάλα), τα τελευταία 13 με 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών και υπαλλήλων. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει τα πάντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καλά κρατεί!
    Τα τεχνάσματα και οι μεθοδεύσεις, για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να το αναβάλλουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο, για το αμαρτωλό και πάντα προστατευόμενο ΑΕΙ δεν έχει προηγούμενο. Εκβιάζουν με πρόσχημα την έρευνα κ.λπ. , (επειδή έχουν κλειδώσει όλα τα κτίρια), ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους!
    Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μην ενδώσετε στα τεχνάσματα της συντεχνίας των πρυτάνεων και του οποιοδήποτε καθηγητή ΑΕΙ, όποια θέση και να έχει. Να μην υποχωρήσει πάλι η Κυβέρνηση σε αυτήν την συντεχνία, όπως έκανε με τον νόμο Διαμαντοπούλου, που, ενώ είχε υπερψηφισθεί στην Βουλή, κατάφεραν με τις διάφορες αντιδράσεις τους, να αλλαχτεί προς όφελός τους, κρατώντας τους πρυτάνεις, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα (τα οποία ήταν, άλλωστε αναμενόμενα). Μην ενδίδετε στα τεχνάσματα, στις απειλές και στις μεθοδεύσεις της συντεχνίας, που απλώς θέλουν να κερδίσουν χρόνο, για να σώσουν «τα δικά τους παιδιά», την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», την ανομία, την διαπλοκή. Αν επαναληφτεί το ίδιο λάθος και φανεί η συντεχνία δυνατότερη της Κυβέρνησης, με τον Ελληνικό Λαό να δεινοπαθεί, πιστεύω ότι, θα πρέπει να παραιτηθεί η Κυβέρνηση.
    Η οικογενειοκρατία συνεπάγεται διαπλοκή, κλίκες, διαφθορά, εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Τώρα, είναι ευκαιρία να διαλύσετε την οικογενειοκρατία, χωρίς καμία αναβολή.
    Δηλαδή, τι θέλουν να μας πουν από το άθλιο ΑΕΙ, ότι η οικογενειοκρατία, τα τέκνα και όλοι οι διάφοροι ημέτεροι, παράνομα προσληφθέντες κ.λπ., είναι αναντικατάστατοι;
    Οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»;
    ΑΝΤΩΝΗΣ

  2. Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι, με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!), παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών. Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.
    Έκκληση στην Κυβέρνηση άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο.
    ΑΓΓΕΛΟΣ

  3. Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε εξαιρώ τους εκατοντάδες «μαϊμού» μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!
    Νέμεσις

  4. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων «ημετέρων» ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να «επιστρατεύουν» διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους «ημετέρους» υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να «περισώσουν» έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα «δικά τους παιδιά», αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

  5. Η σιμωρ(ια)οπουλοκοσκωτιάδα στο ΕΜΠ διέλυσε τα πάντα !
    Κάνουν οι άθλιοι και εργασιακή-ηθική παρενόχληση κ.λπ. διαστροφές εναντίον κάποιων. Η απόλυτη ανωμαλία.
    Έκαναν παράνομες προσλήψεις γεροντοαχυρανθρώπων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους και δρουν ανεξέλεγκτα! Είναι μέλη οικογενειοκρατίας, τους εξαίρεσαν από την διαθεσιμότητα και είναι διαπλεκόμενοι, σύνδεσμοι εργολαβικών κ.λπ. συμφερόντων! Τα αξιώματα διανέμονται σε ημέτερα λαμόγια. Ο υπόκοσμος και το παρακράτος στο φόρτε τους.
    Έχουν κάλυψη ετών τύπου «Υποσαχάριας Αφρικής», από το παρακράτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook