Για εξυπηρέτηση συμφερόντων κατηγορεί η Π. Σύμβουλος Μ. Αγγελάκη τον Ν. Καλογερή

για-εξυπηρέτηση-συμφερόντων-κατηγορ-22409

gipsos

Για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, κατηγορεί η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Αγγελάκη τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από τα Χανιά Νίκο Καλογερή σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

aggelaki«Για άλλη μια φορά η αιρετή περιφέρεια δοκιμάζει την αξιοπιστία της και απαξιώνει τα θεσμικά όργανα και τις θεσμικές λειτουργίες τους. Αυτή τη φορά σειρά είχε η επιτροπή περιβάλλοντος μέσω του προέδρου της του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή και αναφορικά με ένα θέμα μείζονος σημασίας που ταλανίζει εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ιναχωρίου, την αδειοδότηση της λατομικής επιχείρησης γύψου στην περιοχή Στόμιο του Δήμου Κισάμου.

Όπως μάθαμε από τον ημερήσιο τύπο, οι περιβαλλοντικοί όροι για την αδειοδότηση του λατομείου εγκρίθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό του ΥΠΕΚΑ τον κ. Καλαφάτη χωρίς την γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΣ) και τις διατυπωθείσες αντιρρήσεις των κατοίκων και των φορέων εκπροσώπησης τους, γιατί δεν διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Δ/νση Περιβαλλοντικού σχεδιασμού στις καθορισμένες προθεσμίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής ισχυρίζεται ότι η μη αποστολή της γνωμοδότησης της περιφέρειας οφείλεται σε έλλειψη συνεννόησης με το Υπουργείο, ενώ σημειώνει ότι δεν αντιπαρέρχεται επ΄ ουδενί τις ευθύνες του, τονίζοντας όμως ότι ευθύνες αναλογούν και σε όλους όσοι είναι ενδιαφερόμενοι και επιθυμούσαν την ακύρωση του συγκεκριμένου έργου. Μια ακόμη εκδοχή του μαζί τα φάγαμε επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολίτες και τους εκπροσώπους τους, αγνοώντας ότι εδώ και δυο χρόνια προσπαθούν καταβάλλοντας κάθε νόμιμη προσπάθεια για την έγκριση και θεσμοθέτηση του ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου στο οποίο υποδεικνύεται η αναφερόμενη περιοχή ως περιοχή υπο κατάργηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων και το οποίο μένει καθηλωμένο στα συρτάρια αρμοδίων .

Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει κανείς ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα, σε μια περίοδο μάλιστα που οι διακηρύξεις δια στόματος του ιδίου του κ. Καλογερή για επενδύσεις μόνο στα πλαίσια του χωροταξικού σχεδιασμού, με διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, περισσεύουν.

Εμείς καταγγέλλουμε απερίφραστα όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που πριονίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς σε μια περίοδο μάλιστα που δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές και ζητάμε από τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης τον κ. Δεικτάκη να τηρήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις του, ότι θα προχωρήσει το ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πολιτών και του Δήμου.»

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Αγγελάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook