Αύριο ο Αγώνας Σαμαριά Run για μεγάλες αντοχές

αύριο-ο-αγώνας-σαμαριά-run-για-μεγάλες-αν-60784

samaria run1

O 4ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «ΣΑΜΑΡΙΑ» γίνεται την Κυριακή 12 Μαΐου.

Με αφετηρία την τοποθεσία Μαχί του οροπέδιο Ομαλού οι δρομείς ακολουθούν σηματοδοτημένο μονοπάτι διασχίζοντας τμήμα του γνωστού και εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Φαραγγιού της Σαμαριάς.

samaria run170 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή στον απαιτητικό αγώνα Σαμαριά Run για να τρέξουν σε υψόμετρο μέχρι και 1.900 μέτρα συνολικά 17,6 χιλιόμετρα περνώντας από χωματόδρομους ανηφόρες και κατηφόρες.

Το Φαράγγι συμπλήρωσε 50 χρόνια από την ανακήρυξη του ως Εθνικό Δρυμό. Τη συνδιοργάνωση έχουν ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και η Περιφέρεια Κρήτης. Αν και μέχρι σήμερα δηλώνουν συμμετοχή κυρίως αθλητές.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν και είναι ενήλικες, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 9 σημεία ανεφοδιασμού για τους αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό με επιδέσμους αλλά και ρουχισμού για να είναι πιο εύκολος ο τερματισμός τους. Τα στοιχεία των προηγούμενων ετών δείχνουν ότι η απόσταση ολοκληρώνεται κατά μέσο όρο στις 3 με 3,30 ώρες ενώ ο πρώτος τερμάτισε σε λιγότερο από μιάμιση ώρα.

Ο Στόχος της διοργάνωσης πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι να γνωρίσουν όλοι την ομορφιά των Λευκών Ορέων.

Να μην ξεχνάμε ότι στο φαράγγι της Σαμαριάς υπάρχουν 70 είδη ενδημικών φυτών από τα 450 της κρητικής χλωρίδας.

Πηγή: neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook