«Αστειότητες τα περί Γερμανικής »εισβολής» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου»

αστειότητες-τα-περί-γερμανικής-εισ-44972

polizei__main
«Πολύς ντόρος για το τίποτα», υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε για την τοποθέτηση Γερμανού αστυνομικού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Όπως προκύπτει, η τοποθέτηση δεν αφορά μονό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά μεγάλα αεροδρόμια της χωράς στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών για την εφαρμογή της συνθήκης Σέγκεν.

Αντίστοιχες συμφωνίες – σύμφωνα και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Θανάση Μπαλαμούτη, έχουν υπογραφεί με χώρες όπως τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία ή ακόμα και τη Βουλγαρία.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμάνια, η Γαλλία, και η Αυστρία έχουν καταθέσει αιτήματα προς τις ελληνικές αρχές προκειμένου στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών που πηγάζουν από τη συνθήκη Σένγκεν, να υπηρετούν στην Ελλάδα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αστυνομικοί από τις συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες οποίοι θα έχουν βοηθητικό ρολό και θα παρέχουν συνδρομή στους Έλληνες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαμούτη το ίδιο ισχύει εδώ και δύο χρόνιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών καθώς και στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία οι ευρωπαίοι αστυνομικοί που θα αναλάβουν υπηρεσία σε διεθνή αεροδρόμια όπως αυτών των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου δεν θα είναι ένστολοι, δεν θα φέρουν οπλισμό ενώ δεν θα εκτελούν καθήκοντα αστυνομικού. Ωστόσο θα συνδράμουν -αν και οπότε ζητηθεί από τους Έλληνες συναδέλφους τους- για να διαπιστώνουν την πλαστότητα ενός εγγράφου όπως τα διαβατήρια που εκδίδονται από τις χώρες τους.

Τα σενάρια που καλλιεργήθηκαν με αφορμή την υποτιθεμένη Γερμανική εισβολή στο αεροδρόμια Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου έχουν προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό στου Κρητικούς.

 

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook