Έχασε πάλι ο Πλατανιάς

έχασε-πάλι-ο-πλατανιάς-38620

salpiΜπορεί να ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ και να τέλειωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε κατάθεση ψυχής και πέρασε από τα Χανιά με 2-1 επί του Πλατανιά, παραμένοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής από τον Αστέρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασιάδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ακόμα μία από τον Σίντεφελντ, με την άμυνα του Πλατανιά να μην μπορεί να κόψει. Η μπάλα στην συνέχεια έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μόνος του μπροστά από το τέρμα των γηπεδούχων δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Παρά το γρήγορο τέρμα, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, αφού οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να κάνουν διαχήριση και να μην πιέσουν. Από την άλλη ο Πλατανιάς έδειχνε να τα έχει χαμένα από το τέρμα που δέχτηκε και έψαχνε τα πατήματά του στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, με μία προσωπική ενέργεια και με την βοήθεια της τύχης οι Κρητικοί κατάφεραν να σκοράρουν με τον Τέτε και να φέρουν προσωρινά στα ίσα το παιχνίδι. Ο μέσος των ερυθρόλευκων αφού πέρασε δύο αντιπάλους του έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Η μπάλα ανέπτυξε ταχύτητα και αφού χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Ιτάνζ κατέληξε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ την ισοφάριση, αφού ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγήσει στην νίκη. Ο έμπειρος διεθνής επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά λάθη του Πλατανιά και πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθος στο κέντρο, πέρασε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε ένα αδύναμο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Λαζαρίδης όμως, αν και έδειχνε να ελέγχει την μπάλα δεν απέκρουσε καλά, με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι πριν καλά καλά ξεκινήσει πήρε… φωτιά, αφού στην πρώτη επίθεση του Πλατανιά, ο Σίτεφελντ κανε λάθος, ο Σταφυλίδης προσπάθησε να το διορθώσει όμως έκανε σκληρό φάουλ και αυτό του στοίχισε την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας έτσι με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο ημιχρόνου τους φιλοξενούμενους.

Ο Πλατανιάς μετά από αυτή την εξέλιξη κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς όμως να γίνεται αισθητός στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που έδειχναν πιο κοντά στην επίτευξη ακόμα ενός τέρματος.

Ο κορυφαίος πάντως στο ματς Δημήτρης Σαλπιγγίδης, λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού σε μία πολύ απρόσεκτη ενέργεια αναλογικά με την εμπειρία του, έκανε μία χειρονομία στον βοηθό στο 76′ , με αποτέλεσμα να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη και να αφήσει την ομάδα του με 9 ποδοσφαιριστές.

Αυτό έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους Κρητικούς, οι οποίοι έπαιζαν για πάνω από 15 λεπτά με 2 παίκτες παραπάνω. Παρά την υπεροχή και την καθολική κατοχή που είχαν, δεν μπορούσαν να αναπτύξουν ορθολογικά το παιχνίδι τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Ιτάνζ με άστοχα γεμίσματα, τα οποία καθάρισε εύκολα ο Κουμάλο και ο Σίντεφελντ.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη, τόσο για την κρισιμότητά της, όσο και για τις συνθήκες μέσα από τις οποίες ήρθε. Βέβαια, οι δύο κόκκινες σίγουρα είναι κάτι πολύ αρνητικό για τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού μπορεί τώρα να μην στοίχισαν, όμως ακολουθούν πολύ κρίσιμα παιχνίδι στα οποία οι απουσίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook