Ένταση στις διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Τρόικα

ένταση-στις-διαπραγματεύσεις-με-την-κ-38522

CyprusMoneyΈνταση επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αφορμή ήταν η στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου, η οποία απέρριψε τους υπολογισμούς του οίκου Pimco για το ποσό το οποίο απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών.

Η κ. Βελκουλέσκου απέρριψε το πιο δυσμενές σενάριο του διαγνωστικού ελέγχου του Pimco, το οποίο κάνει λόγο για 8,86 δισεκ. ευρώ, ως πολύ αισιόδοξο.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ επέμεινε στην αρχική εκτίμηση την οποία είχε κάνει το ίδιο το Ταμείο τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή τα 10 δισεκ. ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου επιμένει στην πρότασή της οι κυπριακές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν στη βάση του δικού της σεναρίου, δηλαδή τα 5,98 δισεκ. ευρώ, και ακολούθως να δοθεί στην Κύπρο μια γραμμή πιστώσεων που θα καλύψει επιπλέον κεφαλαιακά κενά που ενδεχομένως να προκύψουν τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Τρόικα επικαλέστηκε το γεγονός ότι η ανεργία έχει ήδη φτάσει στο 14,7%-ενώ ο Pimco ανέφερε ως το πιο δυσμενές σενάριο το ενδεχόμενο η ανεργία να ανέλθει στο 14,6%.

Πηγή:dou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook