Έλληνας «Μπιλ Γκέιτς»… ετών 15 | Μαθητής 3ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής

έλληνας-μπιλ-γκέιτς-ετών-15-μαθητής-3-100934

timthumbΈνας 15χρονος μαθητής έκανε υπερήφανη την Ελλάδα καθώς κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013. Πρόκειται για έναν μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου, ο Χρήστος Φιαμένγος ο οποίος κατάφερε να διακριθεί, παίρνοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

114h985h98-630x321Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft και την Certiport και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και φοιτητές έως 22 ετών από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.

Οι συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού ξεπέρασαν τις 650.00 από 90 χώρες με τους 100 κορυφαίους να συμμετέχουν στον παγκόσμιο τελικό που έγινε τον Αύγουστο 2013 στην Washington DC, USA.

Microsoft-2Τα έπαθλα του διαγωνισμού είναι υποτροφίες σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, χρηματικά έπαθλα και δυνατότητες διάκρισης τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό χώρο. Εταιρείες του χώρου όπως οι Microsoft – Dell – Intel – Adobe – AutoDesk – Hewlett Packard προσφέρουν επίσης εργασιακές ευκαιρίες στους νικητές.

Οι υποψήφιοι πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να επιλύσουν σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό προγραμμάτων της Microsoft όπως Word, Excel, PowerPoint, Access, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας μαθητής ολοκλήρωσε όλα τα επίπεδα πιστοποίησης πληροφορικής Microsoft Office Specialist και κατέλαβε την 3η θέση στην Ελλάδα το 2012 και την 1η το 2013.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Φιαμένγκος διαγωνίστηκε στο Microsoft Excel.

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό του 2014 έχουν ξεκινήσει από τώρα.

Πηγή: koolnews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook