Έλεγχος ασθενοφόρων | Κατόπιν εορτής …

έλεγχος-ασθενοφόρων-κατόπιν-εορτής-13957

Η τετραμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με θύματα τα δύο επιτελικά στελέχη του ΕΚΑΒ Κρήτης, θα πρέπει να ελέγξει και την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μοντέλου ασθενοφόρου, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι Δημήτρης Βουρβαχάκης και Βαγγέλης Κελαράκης.

Αυτό δήλωσε στο ράδιο 9,84 στο Ηράκλειο ο επί χρόνια διευθυντής της ΕΛΠΑ στο Ηράκλειο Γιάννης Λιονάκης , σημειώνοντας μεταξύ άλλων : Το συγκεκριμένο Γαλλικό μοντέλο οχήματος, έχει λόγω του ύψους ασταθές και ψηλά το κέντρο βάρους, έχει την τάπα του ρεζερβουάρ στη πλευρά του οδηγού και λίγο πάνω από το μπροστινό αριστερό φτερό του , το ίδιο το ρεζερβουάρ ξεκινάει ακριβώς κάτω από την θέση του και προς τα πίσω.

Άρα ενδέχεται κατά τον κ. Λιονάκη, το όχημα που συγκρούστηκε με το ασθενοφόρο να το βρήκε με το πίσω πλαϊνό μέρος του μετά από ντε τα κε , ακριβώς στο σημείο της τάπας ή κάπου εκεί και από την ανατροπή που ακολούθησε να υπήρξε σπινθήρας που προκάλεσε μεγάλη φωτιά αρχικά στο βενζινοκίνητο ασθενοφόρο.

Όπως είπε η φωτιά προηγήθηκε των εκρήξεων στις φιάλες που ήρθε μετά από πέντε – δέκα λεπτά μετά την συσσώρευση υψηλής θερμοκρασίας σε αυτές.

Άλλωστε στο παρελθόν και πάλι άλλο ασθενοφόρο του ίδιου τύπου όπως είπε από σπινθήρα κοντά στη τάπα του ρεζερβουάρ είχε πάρει φωτιά και τότε είχε επισημανθεί το πρόβλημα.

Σημείωσε ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμόότι τα περισσότερα δυστυχήματα στην εθνική της Κρήτης στατιστικά πλήττουν την πλευρά του οδηγού, ίσως να δίνουν κάποιες απαντήσεις για την φονική φωτιά που ξέσπασε στο ασθενοφόρο.

Τραγική ειρωνεία, ότι μετά την ανατροπή του και την φωτιά, το μπροστινό παρμπρίζ είχε «κουμπώσει» στη κυριολεξία σε »δέτι» στο πρανές δίπλα από το οδόστρωμα και η μόνο διέξοδος ήταν το τζάμι από την πλευρά του οδηγού, από το οποίο διασώθηκε μόνο ο οδηγός Νίκος Μυρωδιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook