Χρυσά δωράκια σε μεγαλοστελέχη της Εφορίας | Ύποπτα για διαφθορά και παράνομο πλουτισμό

KOMPINAΛίστα 150 προσώπων εξετάζεται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, στη οποία διαπιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 10 ατόμων είτε υψηλά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται με βάση τους μισθούς που αμείβονταν τα συγκεκριμένα στελέχη είτε συχνές κινήσεις σημαντικών κεφαλαίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται σε πρώτη φάση τουλάχιστον «ύποπτες». Υπάρχουν, δηλαδή, ορισμένες πρώτες ενδείξεις οι οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της… διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού για τα συγκεκριμένα στελέχη.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, από τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τον περασμένο Μάρτιο, έβγαλε απόφαση με βάση την οποία θα ελέγχονταν τα πόθεν έσχες ανώτερων στελεχών από τις εφορίες, τα τελωνεία, αλλά και το ΣΔΟΕ, με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού στο φοροελεγκτικό μηχανισμό, εκδηλώθηκε μία περίεργη…κινητικότητα από κάποιους υπαλλήλους των υπηρεσιών αυτών. Άλλα στελέχη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ άλλα έσπευσαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αποφύγουν τον έλεγχο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ακόμη ότι τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε συνήθη…«τακτική» από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού να προχωρούν σε συμπληρωματικές δηλώσεις (μετά την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος), αναφέροντας κάποια εισοδήματα που είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν αρχικά.

Υπογραμμίζεται, ωστόσο, με έμφαση ότι ακόμη και αυτοί που αποχώρησαν από τις υπηρεσίες αυτές τους τελευταίους μήνες, δεν πρόκειται να αποφύγουν τους ελέγχους.

Πηγή: Έθνος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗράκλειο | Πότιζαν τα χασίσια με νερό του… Δήμου
Επόμενο άρθροΧανιά | Συνεχίζεται ο “6ος Κισαμίτικος Αύγουστος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ