Χανιά | Χωρίς δουλειά 65 εκπαιδευτικοί ΕΠΑΣ – ΕΠΑΛ | Καταργούνται πέντε ειδικότητες

χανιά-χωρίς-δουλειά-65-εκπαιδευτικοί-ε-61055

olmeΧωρίς πέντε -νευραλγικής σημασίας για την τεχνική εκπαίδευση της πόλης- ειδικότητες θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στα Χανιά, αφήνοντας «στον αέρα» εκατοντάδες μαθητές και πάνω από 65 καθηγητές.

«Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν την τεχνική εκπαίδευση και ειδικά τις συγκεκριμένες ειδικότητες», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Τσαμαντάκης, μιλώντας στον SUPER FM.

«Eίναι ένα φιλέτο που εδώ και χρόνια το λυμαίνονται κάποια ιδιωτικά ΙΕΚ«, κατήγγειλε, προβλέποντας ότι «Από Σεπτέμβρη θα δούμε στα Χανιά κάποια ιδιωτικά ΙΕΚ, ειδικά στις ειδικότητες της Αισθητικής και της Κομμωτικής να γιγαντώνονται».

«Οι ειδικότητες που καταργούνται είναι αυτές που έχουν άνοιγμα στην αγορά εργασίας. Είναι αυτές που έχουν το μεγαλύτερο μαθητικό δυναμικό των τεχνολογικών λυκείων και όταν εκλείψουν αυτό θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία στο μέλλον», επεσήμανε από την πλευρά της η καθηγήτρια νοσηλευτικής κα Γεωργία Παρασκάκη, νοσηλεύτρια,  που απολύεται στις 22 Ιουλίου, όπως έμαθε, όπως λέει… από το ίντερνετ.

«Καταργώντας την τεχνική εκπαίδευση σπρώχνεις στον Καιάδα τους μαθητές εκείνους που δεν μπορούν ούτε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του γενικού λυκείου αλλά ούτε και φυσικά να πάνε στο πανεπιστήμιο. Χιλιάδες παιδιά δηλαδή χωρίς εκπαίδευση από τα 15 τους χρόνια,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία μιας κοινωνίας», εξήγησε.

Οι ειδικότητες που καταργούνται

Συγκεκριμένα, καταργούνται οι εξής ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Χανίων:

Βοηθοί Φαρμακοποιών

Βοηθοί Φυσικοθεραπευτών

Αισθητικής Τέχνης

Κομμωτικής Τέχνης

Σχεδιαστών Εσωτερικών Χώρων

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Από το πρωί, οι εκπαιδευτικοί έχουν καταλάβει τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και ο συντονισμός της δράσης των εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο, θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στις 20:00, στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στο 1ο γυμνάσιο Χανίων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook