Χανιά | Τετάρτη φθάνει το πυροσβεστικό ελικόπτερο | Σύσκεψη για «ασφάλεια και δασοπυρόσβεση το καλοκαίρι»

χανιά-τετάρτη-φθάνει-το-πυροσβεστικό-66141

dendias olga 003Δύο θα είναι τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα βρίσκονται στην Κρήτη κατά την εφετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Το πρώτο πυροσβεστικό ελικόπτερο θα είναι στα Χανιά την Τετάρτη. Το δεύτερο ελικόπτερο θα έρθει στο Ηράκλειο το επόμενο διάστημα.

Τα παραπάνω δήλωσε στο περιθώριο της σύσκεψης «για την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Κρήτη κατά τη φετινή τουριστική περίοδο» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα το ελικόπτερο που θα είναι εγκατεστημένο στα Χανιά θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο μετά από 48 ώρες.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας η σημερινή σύσκεψη στην οποία, συμμετείχε ο ίδιος καθώς και η Όλγα Κεφαλογιάννη , πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, να οργανωθούν συσκέψεις σε όλες τις τουριστικές περιοχές, με αντικείμενο ζητήματα που επηρεάζουν τον τουρισμό και παράλληλα να υπάρξει ένας συντονισμός των φορέων για την δασοπυρόσβεση.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πάντως πως είναι απαραίτητη η βοήθεια του κάθε πολίτη. Η αστυνομία και η πυροσβεστική θα κάνουν ότι μπορούν είπε ο κ. Δένδιας, αλλά είναι απαραίτητη η κοινωνική υποστήριξη.

dendias olga 001Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη , σημείωσε πως «τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο είναι πολύ ενθαρρυντικά, γεγονός που σημαίνει πως όλοι μας θα πρέπει να δείξουμε στους επισκέπτες ότι καλύτερο διαθέτει η πατρίδα μας και όσοι έρθουν να γυρίσουν πίσω με την αίσθηση πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη  χώρα.»

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε πως τα θέματα ασφάλειας ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό γιατί είναι η εικόνα της χώρας προς τα έξω και ανέφερε πως χαίρατε γιατί το «υπουργείο Δημόσιας Τάξης στηρίζει όλες τις προσπάθειες μας»

Η Υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την υποστήριξη της στον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πρόταση που κατατέθηκε λίγες ημέρες πριν για την εφαρμογή κάποιων κανόνων σε σχέση με τις διαδηλώσεις στις πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων.

Στο παρελθόν νέκρωναν τα κέντρα από συγκεντρώσεις λίγων ατόμων. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο πρέπει να υποστηρίξουμε και να προασπίσουμε το δικαίωμα του συναθροίζεσθε, αλλά τόσο πρέπει να προστατεύσουμε το συνταγματικό δικαίωμα όλων στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Στη σύσκεψη  που ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Αραβιάκης, η Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Στυλιανή Παπαδάκη και άλλοι Αξιωματικοί.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κρατικών αρχών (όπως στελέχη των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κρήτης), εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων, της Δ.Ε.Η, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών ομάδων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Αν. Γερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook