Χανιά | Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Νομού | Δείτε που και πως να γραφτείτε

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση Γυμνασίου, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997, άρθρο 5), το οποίο είναι συνδεδεμένο με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Τα ΣΔΕ ουσιαστικά δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες χρήσιμες για την επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

Οι υπηρεσίες των ΣΔΕ παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους πολίτες. Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες.

Το ΣΔΕ Χανίων βρίσκεται στο σχολικό κτήριο του 1ου Γυμνασίου Χανίων, δίπλα στη Δημοτική Αγορά και έχει, επίσης, δύο εκτός έδρας τμήματα: στις Βουκολιές και στην Κίσσαμο.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά 6:00-9:00 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο, δίπλα στην Αγορά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 28210-52132, (μόνο απογευματινές ώρες 18:00-21:00).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ