Χανιά | Στα Δικαστήρια οι Δήμαρχοι για τις ξαπλώστρες στο Λαφονήσι

χανιά-στα-δικαστήρια-οι-δήμαρχοι-για-τ-257231

kantanou_kissamou_diamarhoiΤο Ειρηνοδικείο Χανίων καλείται να αποφανθεί για τα όρια ανάμεσα στους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου στο Λαφονήσι, μετά την σημερινή προσφυγή του Δήμου Κισσάμου που ζητά προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα για να απομακρύνει τον γειτονικό του Δήμο κατά 100 περίπου μέτρα.

Πρόκειται για την περιοχή ανάμεσα στην πηγή «Βοϊδοκολύμπα» και την πηγή Βουλισμένης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδώρης Σταθάκης, δεσμεύτηκε σήμερα ότι αν «κερδίσει» τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν θα τοποθετήσει ομπρελοκαθίσματα εκεί. Στόχος είναι, να βρεθεί η «ελεύθερη ζώνη» των 100 μέτρων που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις περιοχές με τις ξαπλώστρες του ενός και του άλλου Δήμου, όπως ορίζει η ΚΥΑ που διέπει την παραχώρηση του αιγιαλού από την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου στους Δήμους.

Ο Ειρηνοδίκης Χανίων, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, επιφυλάχθηκε να αποφασίσει την Παρασκευή.

lafonisi_xaplostresΑνάγκη για συνδιαχείριση 

«Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να υπάρχει η ελεύθερη πρόσβαση και οι απαιτούμενες αποστάσεις από την χρήση που μας δίνει η Κτηματική. Διαφορετικά, το να είναι δίπλα -δίπλα οι ομπρέλες των Δήμων -ανεξάρτητα με το ποιο θεωρεί κανείς ότι είναι το όριό τους- σημαίνει ότι και θα τρώμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα και θα δίνουμε τροφή για να λένε ότι κακοδιαχειριζόμαστε την παραλία. Εμείς αυτό δεν το θέλουμε και θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες για να λήξει επιτέλους το θέμα των ορίων» τόνισε ο κ. Σταθάκης, σε δηλώσεις του μετά την ακρόαση.

Ο ίδιος, έκανε λόγο για  «μια τυπική διοικητική διαδικασία που κίνησε ο Δήμος Κισσάμου, θεωρώντας ότι γίνεται διατάραξη της κατοχής στα χωρικά του όρια εντός του αιγιαλού» και επανέφερε την πρόταση για ενιαία διαχείριση στην περιοχή: «Καταθέσαμε αυτήν την πρόταση στον όμορο δήμο Καντάνου – Σελίνου για συνδιαχείριση. Για δικούς τους λόγους, τους οποίους σεβόμαστε, δεν επετεύχθη αυτή η συμφωνία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ξανά προβλήματα για το πού είναι τα όρια των δύο Δήμων.

Τέλος, διαχώρισε την θέση του από τους βάνδαλους που κατέστρεψαν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην επίδικη περιοχή: «Λυπάμαι για τις δολιοφθορές και τους βανδαλισμούς, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να τις συνδέουν κάποιοι και να λένε ότι έγινε από τον Δήμο Κισσάμου»

«Οι Δήμοι έχουν καταντήσει συλλέκτες προστίμων»

Από την πλευρά του, Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκη, τόνισε: «Πρώτον, λυπούμαστε για την σημερινή κατάσταση. Δύο Δήμοι όμοροι να βρίσκονται στα Δικαστήρια και να διεκδικούν λίγα μέτρα μιας παραλίας, η οποία υποτίθεται ότι βραβεύεται και ξαναβραβεύεται τα τελευταία χρόνια. Δεύτερον, θεωρούμε την περιοχή ως μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας και θα σύντομα θα ξεκινήσουμε προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης ανεξάρτητος από τις οικονομικές ορέξεις  και των Δήμων βέβαια, οι οποίοι εποφθαλμιούν οικονομικά την περιοχή και όχι με  βάση κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο», διαπιστώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια «ερχόταν όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου, κατέβαζαν όλο τον διοικητικό κώδικα και επέβαλαν πρόστιμα για ό,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος: 40.000 ο ένας Δήμος, 50.000 ο άλλος…. έχουμε καταντήσει συλλέκτες προστίμων του ελληνικού δημοσίου»

Τέλος, τόνισε ότι θα υπερασπιστεί από την πλευρά του τα συμφέροντα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

zarpanews.gr

 

 

4 thoughts on “Χανιά | Στα Δικαστήρια οι Δήμαρχοι για τις ξαπλώστρες στο Λαφονήσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook