Χανιά | Πρωτοχρονιάτικο δώρο για δανειολήπτες από το Κολυμπάρι

Τελεσίδικη , η υπαρ.651/215 απόφαση, από το Ειρηνοδικείο Χανίων. καθώς το Δικαστήριο των Χανίων, προέβλεψε μη πιθανή βελτίωση του οικονομικού “προφίλ” της οικογένειας .

“Πρωτοχρονιάτικο δώρο”, για οικογένεια δανειοληπτών από το Κολυμβάρι Χανίων, έφερε η υπαρ.651/15 απόφαση του Ειρηνοδικείου των Χανίων , όπου βάσει αυτής, ορίζονται “μηδενικές καταβολές” για τέσσερα χρόνια, σώζοντας και το σπίτι τους.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όπου οι εν λόγω δανειολήπτες είναι μέλη της ,από το έτος 2012 ,απευθύνθηκε σαυτή, ζητώντας την συνδρομή της ,για την ένταξη της στον ν. Κατσέλη,προσπάθεια που απέτυχε εξωδικαστικά, πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια , με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, συνολικό ποσό χρέους 47.117,48 ευρώ , σε τρις πιστώτριες Τράπεζες. .

Εισοδήματα που η οικογένεια διαθέτει : Συνολικά, 400 ευρώ , από τον μηνιαίο μισθό του συζύγου.Η σύζυγος τυγχάνει άνεργη, χωρίς επίδομα ανεργίας. Το μηνιαίο κόστος αυτής , ανέρχεται στα 1000 ευρώ, με σημαντική οικονομική στήριξη των συγγενών τους..

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οικογένεια : α)κατοικία 93 τ.μ,κυριότητα της συζύγου β)Ι.Χ.κυριότητα του συζύγου
Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο Χανίων , αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας ,τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια δικηγόρος της αιτούσας,τα οποία έγιναν δεκτά, από το Δικαστήριο των Χανίων, παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών,.Επί αυτών ,εξέδωσε την υπαρ.651/15 απόφαση , όπου ορίζεται:

α)Δέχεται την αίτηση
β)Ρυθμίζει τα χρέη των δανειοληπτών , με τον ορισμό μηδενικών καταβολών για τέσσερα χρόνια.
γ)Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία,
δ)Χορηγεί “περίοδο χάριτος ” πενταετία
ε)Επιβάλλει , στην σύζυγο,για την διάσωση της κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης , 58,37 ευρώ , για 5 χρόνια, σε 60 ισόποσες μηνιαίες

Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί ευκαιρία έλευσης του νέου έτους 2016, ευχόμαστε σε όλους τους καταναλωτές μια νέα Ελπιδοφόρα Χρονιά, με κύμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας, και στα Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που μέχρι σήμερα δεν έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους, τονίζουμε ότι, ο Νόμος Κατσέλη παραμένει σε ισχύ και μετά 1-1-2016, αλλά με ποιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ