Χανιά | Προφυλακίστηκαν οι τρεις για το έγκλημα στο Σφηνάρι – Ομολογεί τη συμμετοχή του ο γιός

χανιά-προφυλακίστηκαν-οι-τρεις-για-το-323911

Με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών βγήκαν από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων στις 3:30 περίπου το  μεσημέρι της Δευτέρας, οι τρεις συλληφθέντες για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι της Κισσάμου, τον Φεβρουάριο του 2015, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πρόκειται για έναν 49χρονο, έναν 34χρονο καθώς και τον 47χρονο γιο του ηλικιωμένου άνδρα – θύματος της δολοφονίας. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, ο γιος στην απολογία του παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση της ληστείας, υποστηρίζοντας πως εκείνη την ημέρα περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι δύο βασάνιζαν και σκότωναν τον πατέρα και την θετή του μητέρα.

Από τη μεριά τους τόσο ο 47χρονος που έχει υποδειχθεί ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, όσο και ο 34χρονος συγκατηγορούμενός του, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στο έγκλημα. Σημειώνεται δε πως και οι δύο επικαλέστηκαν ψυχικά προβλήματα αλλά και χρόνια προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά.

sfinari2«Δεν έχει πάει καν στο Σφηνάρι»

«Ο πελάτης μου, πάσχει από ψυχικά προβλήματα, όπως και οι άλλοι δύο. Είναι χρήστης από 15 χρονών. Αρνείται όλες τις κατηγορίες, αρνείται πως έχει πάει καν στο Σφηνάρι» τόνισε μετά την απολογία, ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου, Γιώργος Σέριζ. Ερωτηθείς δε για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των τριών που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, τόνισε: «Δεν αρνούμαστε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, είναι γνωστό πως υπήρχε μια φιλία μεταξύ τους, όμως δεν βρέθηκε ούτε γενετικό υλικό ούτε άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με τον τόπο εκείνο».

Κάθε συμμετοχή αρνείται και ο 34χρονος, ο οποίος στη διάρκεια της απολογίας του, υποστήριξε πως έχει κενό μνήμης, με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα από την ημέρα εκείνη.

sfinari1«Προσχεδιασμένη η ληστεία»

Νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί ένταση κατά την προσαγωγή των κρατουμένων, όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα παιδιά της άτυχης ηλικιωμένης. «Τα παιδιά της 66χρονης δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μέσα στην ομάδα των δολοφόνων ήταν το παιδί αυτό, που του συμπαραστεκόταν, τον έτρεφε, το βοηθούσε η μητέρα τους. Το στήριζε ενεργά το παιδί κι αυτός έγινε ο δολοφόνος της» είπε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ανδρέας Βροντάκης, εκτιμώντας πως και οι τρεις έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης. «Πήγαν για ληστεία, την είχαν προσχεδιάσει αρκετές ημέρες νωρίτερα και βέβαια, υπήρχε το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας» τόνισε, μεταξύ άλλων και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι ήταν από τις πιο σκληρές δολοφονίες. Το παιδί αυτό το βοηθούσε η σύζυγος του πατέρα του. Είμαστε σίγουροι πως η δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι τρεις συμμετέχοντες στη διπλή δολοφονία αυτή, η οποία ήταν ληστεία μετά φόνου».

Το έγκλημα

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Αστυνομία, στη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου 2015, μετέβησαν με όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην οικία εισήλθαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

4 thoughts on “Χανιά | Προφυλακίστηκαν οι τρεις για το έγκλημα στο Σφηνάρι – Ομολογεί τη συμμετοχή του ο γιός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook