Χανιά | Ο Ορειβατικός στον Κουλούκωνα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στην επαρχία Μυλοποτάμου στο νομό Ρεθύμνου, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στα Ταλλαία Όρη, στην κορυφή Κουλούκωνας, υψ. 1.076 μέτρα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει από το χωρίο Μουρτζανά στο Ρέθυμνο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 160 μέτρων. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το χωριό και θα ακολουθήσουν χωματόδρομο με ελαφριά κλίση για 50 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανηφορική πορεία σε μονοπάτι με πέτρες, για 3 περίπου ώρες. Το μονοπάτι γίνεται ιδιαίτερα ανηφορικό πλησιάζοντας στην κορυφή, όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και από εκεί θα απολαύσουν υπέροχη θέα προς τον Ψηλορείτη, αλλά και την Χανιώτικη Μαδάρα.

Η κατάβαση θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6½ ώρες και είναι χωρίς τεχνικές δυσκολίες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αντιανεμικό, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 17/11. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Δημήτριος Ασημίδης και Philippa Dean.

zarpanews.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ