Χανιά | Οι φιλόζωοι τα βάζουν με τον Πούτιν | Η οργισμένη επιστολή στο Ρώσο Πρόεδρο

χανιά-οι-φιλόζωοι-τα-βάζουν-με-τον-πού-712856

Την οργή και τον αποτροπιασμό τους στον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, εκφράζουν με επιστολή τους οι φιλόζωοι, που υπογράφει η Χανιώτισσα πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, σχετικά με τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων στη Ρωσία, ενόψει του Μουντιάλ.

Η επιστολή που στάλθηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:

«Προς τον Πρόεδρο  της  Ρωσίας

Βλαντιμίρ Πούτιν

Κοινοποιήση προς τον Πρέσβη της Ρωσίας

Αντρέι Μαζλόφ

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Η ΠΦΠΟ ( Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντολογική Ομοσπονδία) που εκπροσωπεί 110 Σωματεία και είναι γνωστή στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για τους συνεχείς αγώνες της υπέρ των ζώων, θα ήθελε να ενώσει την φωνή της στην διεθνή κατακραυγή σχετικά με την θανάτωση χιλιάδων αδέσποτων ζώων στην Ρωσία, εν όψη του Μουντιάλ.

Παρ όλες τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και πλήθος προσωπικοτήτων από τον παγκόσμιο χώρο τη Τέχνης και του Πνεύματος η Ρωσική κυβέρνηση επανέλαβε τα λάθη των Ολυμπιακών αγώνων του 2014 και παρέδωσε την σφαγή των αθώων σκύλων και γάτων, σε παράνομες “εταιρείες” δαπανώντας περίπου 2.000.000 δολάρια προκειμένου να τα “εξαφανίσουν” από τις πόλεις όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι αγώνες.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός V. Mutko, είχε δεσμευτεί στους Ρώσους φιλόζωους ότι η διαχείριση των αδέσποτων θα γινόταν με νόμιμες διαδικασίες, εμβολιασμούς, στειρώσεις και διαμονή σε κρατικά καταφύγια η ελεγχόμενη απελευθέρωση σε ασφαλείς γειτονιές. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ένα μεγάλο κυνηγητό αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων, που σφαγιάστηκαν με βάρβαρους τρόπους, πυροβολισμούς, δηλητηριασμένα δολώματα, ξυλοδαρμούς κ.α προκειμένου να “καθαρίσουν” γρήγορα οι δρόμοι πριν αρχίσει το αιματοβαμμένο αυτό Μουντιάλ.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας  και την λύπη μας για την ανηλεή αιματοχυσία αθώων ψυχών.

Μια χώρα με την δική σας μακραίωνη ιστορία στον Πολιτισμό και στις Τέχνες , δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει αυτή την ζοφερή εικόνα τον 21ο αιώνα. Θα είναι νομίζουμε σωστό να συνεργαστείτε με τους φιλόζωους πολίτες και να θεσπίσετε ένα φιλεύσπλαχνο Νόμο, τον οποίον ακόμη δεν διαθέτετε, αντιμετωπίζοντας τα ζώα ως συναισθανόμενα όντα και όχι ως “πράγματα” τα οποία μπορεί κάποιος να τα βλάψει χωρίς καμία τιμωρία.

Και όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι : To μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα.

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η πρόεδρος

Νατάσσα Βυσσίνου-Μπομπολάκη»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook