Χανιά | Μουσική συνάντηση στον Κεφαλά Αποκορώνου

Όπως είναι γνωστό στο παλιό σχολείο του Κεφαλά Αποκορώνου, στην έδρα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, λειτουργεί για δεύτερη χρονιά ένας πυρήνας Ωδείου υπό την επιμέλεια έμπειρων καθηγητών του Βενιζελείου Ωδείου.

Μετά από περίπου τριάντα χρόνια το υπέροχο αυτό νεοκλασικό σχολείο απέκτησε ξανά μαθητολόγιο κι αυτό αποτελεί καρπό επίμονου αγώνα και προβολής του τόπου και του χώρου μέσω των αλησμόνητων πλέον καλοκαιρινών φεστιβάλ, που διοργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο βελτιώνοντας σημαντικά την πολιτισμική εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Στο εγχείρημα αυτό ανταποκρίθηκαν γονείς που παρά την υπέρβαρη καθημερινότητά τους και την οικονομική κρίση έγραψαν τα παιδιά τους στις μουσικές σχολές του Παραρτήματος Κεφαλά, συμμετέχοντας επίσης ενεργά στις δραστηριότητές του.

Την Κυριακή λοιπόν, στις 11 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ. διοργανώνεται στην αίθουσα διαλέξεων της πρώην Δημοτικής Σχολής Κεφαλά συναυλία με έναν από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες τραγουδοποιούς και στιχουργούς της γενιάς του τον Γιώργο Ανδρέου και με μία από τις αξιολογότερες σύγχρονες φωνές την Κορίνα Λεγάκη.

Μαζί τους θα “συνομιλήσει” σε συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου και όχι μόνο, ο ταλαντούχος νεώτερης γενιάς καθηγητής του Βενιζελείου Ωδείου και του παραρτήματος Κεφαλά Νίκος Πλανάς.

Την συναυλία θα ανοίξουν μαθητές του Κεφαλά της τάξης της επίσης ταλαντούχου καθηγήτριας Ευαγγελίας Σκούφη στο πιάνο και του Νίκου Πλανά στην κιθάρα, καθώς η εκδήλωση εκτός των άλλων έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα ως αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής παιδείας.

Θα υπάρξει ένα κουπόνι εισόδου 10 ευρώ για την ενίσχυση και την στήριξη των εξόδων της εκδήλωσης και του παραρτήματος.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ