Χανιά | Διακόπτει την συνεργασία του με την Εθνική Τράπεζα ο δήμος Καντάνου-Σελίνου

Στην διακοπή της συνεργασίας που είχε μέχρι τώρα με την Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει ο δήμος Καντάνου Σελίνου, μετά την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Παλαιόχωρα, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά με σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι αναφέρει το ψήφισμα:

«Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου λόγω της αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Παλαιοχώρα θα προβεί σε άμεση διακοπή της συνεργασίας με την εν λόγω τράπεζα με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Το ίδιο αποφάνθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο,  οι τοπικοί φορείς, οι σύλλογοι, οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Συγκεκριμένα προγραμματίζεται η μαζική και άμεση μεταφορά των κεφαλαίων μας, το κλείσιμο λογαριασμών μισθοδοσίας, ταμιευτηρίων, προθεσμιακών, η ρευστοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων και των μετοχών και η αντίστοιχη μεταφορά όλων των τραπεζικών συναλλαγών που προαναφέρθηκαν σε τράπεζες που διατηρούν υποκαταστήματα στο Δήμο μας και δύνανται να εξυπηρετούν το κοινό ακολουθώντας την παραδοσιακή τραπεζική.

Αντιτιθέμεθα στο κλείσιμο του υποκαταστήματός σας και αιτούμαστε την επαναστελέχωσή του με επαρκές καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου καθιστώντας την ξανά ανταγωνιστική και πρωτοπόρο έναντι των λοιπών τραπεζών της περιοχής μας.

Αιτούμαστε, τέλος, από το Υπουργείο Οικονομικών την επανεξέταση των διαφόρων προτιμησιακών σχέσεων του Δημόσιου Τομέα με συγκεκριμένες τράπεζες (όπως πχ επιδόματα ανεργίας, παράβολα κλπ), οι οποίες συρρικνώνουν το Δίκτυό τους και δεν καλύπτουν πλέον όλη τη χώρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου ομόφωνα απαιτεί από τα αρμόδια Υπουργεία και από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να άρουν την απόφασή τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην έδρα του Δήμου μας και να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση επαναλειτουργία του».

Το άνωθεν ψήφισμα να διαβιβαστεί:

1.Στο Υπουργείο Εσωτερικών

2.Στο Υπουργείο Οικονομικών

3.Στους Βουλευτές του Ν. Χανίων

4.Στην Περιφέρεια Κρήτης

5.Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ