Φρικτό: Δείτε τι «έκρυβε» η ερημική παραλία | Photos

φρικτό-δείτε-τι-έκρυβε-η-ερημική-παρ-187239

Ένα νεκρό δελφίνι έβγαλαν τα κύματα της θάλασσας, χθες το μεσημέρι σε παραλία της Εύβοιας. Απ’ ότι φαίνεται το άτυχο δελφίνι μπλέχτηκε σε δίχτυα απο τα οποία δεν κατάφερε να γλυτώσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται νεκρό δελφίνι στην συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη, με τους κατοίκους της περιοχής να ειδοποιούν το λιμεναρχείο που έφτασε στο σημείο…

delfini1Πριν από 6 μέρες νεκρό από ασφυξία που προκλήθηκε από κομμάτι πλαστικού, μήκους σχεδόν ενός μέτρου, το οποίο βρέθηκε σφηνωμένο στον οισοφάγο του, βρέθηκε ρινοδέλφινο σε απόκρημνη περιοχή της νότιας Σάμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπελάγος», επρόκειτο για ένα ενήλικο αρσενικό ρινοδέλφινο, μήκους τριών μέτρων που κατάπιε το κομμάτι πλαστικού, με αποτέλεσμα να πεθάνει τελικά από ασφυξία.

delfini2Ειδικότερα, όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, σύμφωνα με τους ερευνητές του «Αρχιπελάγους», το γεγονός ότι ενώ επρόκειτο για ένα ενήλικο, έμπειρο ζώο, το οποίο διακρίνεται για την ευφυΐα και την καλή όρασή του κάτω από το νερό, για κάποιο λόγο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το πλαστικό κομμάτι από την τροφή του.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook