Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε.

opapΥπεγράφη τη Δευτέρα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος €652 εκατ. (€ 622 εκατ. μετρητοίς και € 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις). Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στου ταμείου, “το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Ενδιαφέρον έχουν τα ποσά με τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν οι επιχειρηματίες της κοινοπραξίας Emma Delta στην αγορά του ΟΠΑΠ. Το μεγαλύτερο ποσό προέρχεται από τον Όμιλο Δημήτρη και Γ. Μελισσανίδη με 157 εκ ευρώ. Ακολουθούν εταιρείες του: Τσέχου Γιούρι Σμέτς με 145 εκατ. ευρώ, Ρώσου Αλεξάντερ Νέσις (ΙCT fund) με 145 εκατ. ευρώ, Tσέχου Κάρελ Κόμαρεκ με 145 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης με 31 εκατομμύρια μετέχει ένα σλοβάκικο fund και με 26 εκατομμύρια ευρώ μετέχει ο όμιλος Κοπελούζου με την εταιρεία Helvason.

Τη διοικητική επιτροπή θα απαρτίζουν ο Γιούρι Σμέτς και Γιώργος Μελισσανίδης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρών ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποιός έκανε λόγο για “ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό”.

 

Πηγή : real

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗράκλειο | Λιγότεροι επισκέπτες στην Κνωσό τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροVideo | Αυτόπτες μάρτυρες για τον πυροβολισμό στο Άργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ