Τέλος τα αυτοκίνητα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων: Τι προβλέπεται πλέον για την κίνηση οχημάτων

Οριστικό τέλος στην κίνηση των αυτοκινήτων εντός του Ενετικού Λιμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φέρνει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εγκρίνει της ρθυμίσεις που προτάθηκαν από το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Χ. για τα οχήματα εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Συγκεκριμένα και με την υπ’ αρ. 2443/16-12-2017 (ΑΔΑ: 6ΧΒ4ΟΡ1Θ-Ν4Ε) απόφαση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (ΦΕΚ 4881/Β/29-12-2017) εγκρίθηκε η με αρ.13/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία λιμενική ζώνη του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Με την απόφαση απαγορεύεται η κίνηση τροχοφόρων στη χερσαία λιμενική ζώνη καθ’ όλο το έτος,  ενώ επιτρέπεται η κίνηση μόνο οχημάτων τροφοδοσίας, έως 5 τόνους, από 07:00-09:00 καθημερινά, καθώς και ειδικών οχημάτων (ΑΜΕΑ, ΤΑΧΙ, ζωήλατα, ποδήλατα) υπό προϋποθέσεις, ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη.

Επισημαίνεται δε ότι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία Κατεχάκη, ανατολικά και δυτικά του Παλαιού Τελωνείου.

Η οριζοντιογραφία με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η σχετική απόφαση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (www.dlx.gr), ενώ σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από τη Λιμενική Αρχή.Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων εργασίες συντήρησης στον Ενετικό Λιμένα των Χανίων. Οι εργασίες αφορούν μεταξύ άλλων στην συντήρηση των πλακοστρώσεων, των πλωτών προβλητών, των ξύλινων κατασκευών, καθώς και στην τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα και με τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και χρωματισμού του κτιρίου του Λιμεναρχείου, αποκατάστασης του δαπέδου του χώρου πίσω από το Γιαλί Τζαμί, γενικής εξωτερικής συντήρησης του κτιρίου, με έμφαση στα θυρώματα, που έχουν αποσαθρωθεί, τοποθέτησης κατασκευών (κιόσκι, μπάρες προστασίας) για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και  αντικατάστασης πέντε κολλωνίσκων παροχών ρεύματος και νερού (pillars) στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών των επισκεπτών.

zarpanews.gr

loading...

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστή κινηση των Αρχων για απαγορευση της κινησης οχηματων εντος του Ενετικου λιμενα….όπως και μια καλή ιδεα θα ήταν η Δημοτικη Αρχη με την λειτουργια του νεου αρχσιολογικου μουσειου στη Χαλεπα να προχωρήσει σε πεζόδρομηση δρομων περιξ του αρχαιολογικου μουσείου και της οικιας-μουσειο Ελ.Βενιζελου ωστε να διαμορφωθεί ενας ιστορικος περιπατος ενωνοντας το Παλαιο λιμανι και την ιστορικη συνοικια της Χαλεπας!!!

  2. Αξιζει να σημειωθει οτι απαιτειται η καθολικη εφαρμογη του μετρου και οχι η κατ’ εξακολουθηση μη τηρηση του μετρου απο τους ιδιους τους λιμενικους οι οποιοι αν και υπευθυνοι της εφαρμογης της εν λογω διαταξης, την “ξεχνουν” οταν πρεπει να παρκαρουν τα ΙΧ τους διπλα στα γραφεια τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ