Στίγκλιτς: Η καθυστέρηση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει κόστος και για τη Γερμανία

Οσο καθυστερεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τόσο το χειρότερο είναι για όλους, δήλωσε ο Τζόσεφ Στίγκλιτς.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη θα συμβάλει θετικά στις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Ολοι ξέρουν ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, ακόμα και αν κάποιοι προσποιούνται ότι δεν θα γίνει. Αλλά αυτή η καθυστέρηση έχει μεγάλο κόστος, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τη Γερμανία, γιατί όσο καθυστερεί, τόσο το χειρότερο είναι για όλους», είπε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ.

«Επομένως ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα βοηθήσει στο να πειστεί η Γερμανία», πρόσθεσε ο Αμερικανός καθηγητής. «Μακάρι να μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει χάρη στον Ομπάμα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ σε αυτήν την περίπτωση παίζουν το ρόλο του «έντιμου διαμεσολαβητή», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια του 2015.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

«Κανείς έχει την εντύπωση ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί με λογικές συνδιαλλαγής, ότι δηλαδή εάν δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνει τίποτα. Οπότε η έννοια της αλληλεγγύης και της ανησυχίας δεν δείχνει ότι μπορεί να κινητοποιήσει την κυβέρνηση Τραμπ σε οτιδήποτε», ανέφερε σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ