Ραγδαίες εξελίξεις: Και για κατασκοπεία κατηγορούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί | Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

ραγδαίες-εξελίξεις-και-για-κατασκοπε-660155

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες, καθώς όπως δήλωσε κορυφαίος Τούρκος αξιωματούχος, πλέον διώκονται και για κατασκοπεία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής και ότι οι Ελληνες διώκονται και για κατασκοπεία».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην έρευνα περί κατασκοπείας φαίνεται πως συνηγόρησαν οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης, η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αποτέλεσμα να παραμείνουν έγκλειστα στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους, η οποία διατάχθηκε – μεταξύ άλλων- και διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση τους απο το δικαστήριο, η απόφαση αναμενόταν να εκδοθεί ακόμη και σε βάθος μίας εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναμεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι συνήγοροι κλήθηκαν απο τους δικαστές κι ενημερώθηκαν ότι η έφεση στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών τελικώς απορρίφθηκε. Αυτό σημαίνει ότι

Η ελληνική πλευρά ζητούσε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Άγνωστο πότε θα γίνει η δίκη

Η δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει το πρωί αναβλήθηκε και μάλιστα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παραμένει άγνωστο πότε θα οριστεί να γίνει η δίκη τους. Μέχρι να οριστεί η δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα μείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές Αδριανούπολης.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διώκονται και για στρατιωτική κατασκοπεία.

με πληροφορίες από: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook