Ποιοι άντρες νιώθουν άσχημα αν η σύντροφός τους βγάζει περισσότερα λεφτά;

andres komplexΚαι ποιοι άντρες είναι πιο πιθανόν να απατήσουν τη σύντροφό τους;

Οι ρόλοι των δύο φύλων έχουν αλλάξει και αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω στους πιο παραδοσιακούς άντρες που όταν δημιουργούν σχέση με γυναίκες που βγάζουν περισσότερα χρήματα από αυτούς, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα μέσα στη σχέση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Αντιθέτως, οι άντρες που δεν είναι τόσο προσκολλημένοι στον ρόλο του άντρα-κουβαλητή, έχουν καλύτερης ποιότητας σχέσης με τις συντρόφους που βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Sex Roles», ουσιαστικά υπογραμμίζουν τις επιπτώσεις από την αλλαγή στους ρόλους των δύο φύλων που έχει συντελεστεί τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες.

Όντως, σήμερα ολοένα περισσότερες γυναίκες κερδίζουν όσα χρήματα βγάζουν οι σύντροφοί τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το εισόδημά τους υπερβαίνει αυτό των ανδρών.

Η αλλαγή αυτή, όμως, έχει επιπτώσεις στον ανδρικό ψυχισμό. Μελέτη του 2010 έδειξε ότι οι οικονομικά εξαρτώμενοι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από εκείνους που βγάζουν περισσότερα χρήματα να απατούν τις συντρόφους τους, αν και οι ερευνητές δεν ξέρουν που ακριβώς οφείλεται αυτό.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 47 άνδρες σε σχέσεις με γυναίκες υψηλότερου εισοδήματος από τους ίδιους.

Οι ερευνητές τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια για τις απόψεις τους γύρω από τον ρόλο του άνδρα, για την ποιότητα της σχέσης τους και την σημασία του οικονομικού χάσματος μεταξύ των ιδίων και των συντρόφων τους.

Όπως διαπίστωσαν, όσο περισσότερο πίστευε ένας άνδρας στον παραδοσιακό ρόλο του, τόσο περισσότερο τον ενοχλούσε το οικονομικό χάσμα. Οι άνδρες αυτοί είχαν επίσης αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σχέση τους.

Αντιθέτως, οι άνδρες που δεν πίστευαν τόσο πολύ στον παραδοσιακό ρόλο τους, δεν νοιάζονταν τόσο πολύ που οι σύντροφοί τους έβγαζαν περισσότερα χρήματα από τους ίδιους, ενώ είχαν αυξημένες πιθανότητες να αναφέρουν πως είχαν καλή σχέση με την σύζυγο ή την κοπέλα τους.

 

Πηγή: tanea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΆδεια τα ταμεία, “φτωχά” τα προεκλογικά σποτ της Ελιάς | Video
Επόμενο άρθροΓεια και χαρά ψηφοφόρε μερακλή! Ένα ακόμα προεκλογικό κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ